8.6.2023 16:30

Γιάννης Ξενάκης- Υπάρχει θέμα ορθολογικής διαχείρισης και όχι υποστελέχωσης στο ΕΚΑΒ της Χίου

Την άποψη ότι τα υπάρχοντα άτομα στο ΕΚΑΒ της Χίου επαρκούν για 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια αλλά αυτό δεν γίνεται εξαιτίας μη ορθολογικής διαχείρισης, κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Ξενάκης.

Σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου του ΔΕΕΠ Χίου Λευτέρη Μπλάτζιου, ο κ. Ξενάκης ανέφερε:

«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω την άποψη μου, ως διατελέσας διοικητής του Νοσοκομείου μας την περίοδο 2007- 2010. Αν υπηρετούν, μπορούμε να το διαπιστώσουμε, 19 Εκαβιτες στο Ε. Κ. Α. Β Χίου, το κάθε ασθενοφόρο για να κινηθεί χρειάζεται 2 άτομα πλήρωμα έναν οδηγό κι έναν διασώστη. Ασθενοφόρα οχήματα διαθέτουμε αρκετά και 4 τουλάχιστον απ αυτά σε πολύ καλή κατάσταση και κάποια κινητές μονάδες. Αν υπολογίσουμε πως σε κάθε βάρδια κινούνται 2 ασθενοφόρα επί 3 βάρδιες, χρειάζεται να απασχοληθούν συνολικά 12 άτομα το 24 ωρο.

Από τους υπόλοιπους 7 οι 2 μπορεί να έχουν άδεια και οι 5 ρεπό. Για υπολογίστε λοιπόν γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν 2 ασθενοφόρα ανά βάρδια και βγάλτε συμπεράσματα για ορθολογική διαχείριση, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής και με πόσο αριθμό πολιτών στο Νησί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ