22.12.2014 10:31

Γεύματα χωρίς αποδέκτες !

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Στα σκουπίδια πετάγονται εδώ και καιρό 8 μερίδες γευμάτων που αφήνονταν στο πρώην δημαρχείο Βροντάδου από το δίκτυο διανομής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου. Ίσως μια ακραία περίπτωση, που έρχεται όμως να προστεθεί στις όλο και πιο συχνές φωνές ότι πολλές μερίδες σίτισης απόρων πηγαίνουν στο τέλος χαμένες.

Εδώ και καιρό στο πρώην δημαρχείο Βροντάδου αποστέλλονταν 8 μερίδες φαγητού. Αρχικά γίνονταν ανάρπαστες όταν είχαν κρέας, ενώ συνηθισμένες ήταν οι περιπτώσεις να μένουν αχρησιμοποίητες όταν οι παραλήπτες τους ήξεραν ότι το πρόγραμμα περιελάμβανε ζυμαρικά ή όσπρια.

Σταδιακά από τις 8 μερίδες έπιαναν τόπο μόνο οι μισές, από πρόσωπο που τροφοδοτούσε όλη την οικογένεια του. Εδώ και καιρό το σύνολο του φαγητού που αφήνεται στο πρώην δημαρχείο πετάγεται στα σκουπίδια, αφού κανένας δεν ενδιαφέρεται να το παραλάβει.

Με γραπτό μήνυμα

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το πρόσωπο που μεταφέρει τις μερίδες δεν μπαίνει στον κόπο να διερωτηθεί γιατί την επόμενη ημέρα τις βρίσκει ατόφιες στη θέση τους. Έτσι, το προσωπικό που εργάζεται στο πρώην δημαρχείο υποχρεώθηκε να το ενημερώσει με την ανάρτηση σημειωμάτων, μήπως και περιοριστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο η σπατάλη.

Ο επανέλεγχος

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί απόψεις ότι η θεάρεστη πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως για παροχή γευμάτων σε συνανθρώπους μας που χρίζουν οικονομικής στήριξης ενέχει το στοιχείο της υπερβολής. Το παράδειγμα του Βροντάδου αποδεικνύει ότι είναι αναγκαίος ο επανέλεγχος των παραληπτών και φυσικά η αξιολόγηση κατά πόσο έχουν περιληφθεί σωστά στις λίστες, αν επιλέγουν μόνο τα φαγητά της αρεσκείας τους!

Η προσφορά γευμάτων από τη Μητρόπολη είναι χρήσιμο να συνεχιστεί. Εξίσου αναγκαία είναι και η συνέχιση της βοήθειας από παράγοντες και φορείς του νησιού που στηρίζουν οικονομικά το έργο. Ο αυστηρός έλεγχος όμως είναι εξίσου απαραίτητος, για να μην δαπανώνται αδίκως ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι χρήσιμοι για άλλες περιπτώσεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ