14.4.2024 18:13

Γεώργιος Βούρος - Εθελοντική αιμοδοσία με τη συνεισφορά των σχολείων των Λιβαδίων

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λιβαδίων Χίου « ο Γεώργιος Βούρος », διοργάνωσε και πραγματοποίησε Εθελοντική Αιμοδοσία, στην αίθουσα του συλλόγου, από τις 10(δέκα) το πρωί μέχρι τη 1.30 (μία και μισή) το μεσημέρι της Κυριακής 14 Απριλίου 2024. Ετούτη τη δεύτερη χρονιά της δράσης αυτής, συμμετέχουν σε συνεργασία με το « Γεώργιο Βούρο », το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων Χίου και το Νηπιαγωγείο Λιβαδίων Χίου και έτσι ενισχύεται η κίνηση και η ανταπόκριση, που ήδη από πέρυσι ήταν ικανοποιητική και ωφέλιμη, αφού από τις 34 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν, οι 4 αξιοποιήθηκαν, σε ασθενείς που τις χρειάστηκαν για τη θεραπεία τους.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και πολλά χρόνια πριν το ξεκίνημα της διεύρυνσης και της ενίσχυσης των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας στη Χίο, που είναι ήδη δυναμικές με τη σημαντική συμβολή της Νοσοκομειακής υπηρεσίας του νησιού μας, ο « Γεώργιος Βούρος », ανέκαθεν και πάντα ευαισθητοποιημένος στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο προσφοράς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης, μαζί με τις εκπολιτιστικές του δραστηριότητες, ανταποκρίθηκε πάντοτε άμεσα σε ανάγκες συμπολιτών μας ( όχι μόνο της περιοχής των Λιβαδίων ) και έστειλε μέλη και φίλους του που έδωσαν αίμα, σώζοντας ζωές που κινδύνευαν.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ήταν ήδη ζωηρή από νωρίς...και « η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται »!... Όλα τα απαραίτητα ( χυμοί, σνακ, υποστήριξη ) ήταν οργανωμένα στην εντέλεια από την ομάδα δράσης της εθελοντικής αιμοδοσίας του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων « ο Γεώργιος Βούρος », που έδωσε σχετική συνέντευξη στον ΠΟΛΙΤΗ, όπως και η Προϊσταμένη της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Χίου Άννα Σωτηρίου που ήταν εκεί και φρόντισε μαζί με μία συνάδελφό της, για τη σωστή και ασφαλή διαδικασία.

Από το « Γεώργιο Βούρο » μίλησαν, ο Πρόεδρος Λουκάς Αμπελιώτης, ο Αντιπρόεδρος Κυριάκος Δηράκης και η Μαρία Ψαραδάκη που είναι το μέλος του συλλόγου που αποτελεί την « ψυχή  και το σώμα » της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδίων Χίου « ο Γεώργιος Βούρος » και πέρυσι και φέτος, με αποτελεσματική δραστηριότητα και πλήρη συντονισμό. Μίλησαν ακόμα, ο Διευθυντής του Βουρείου Δημοτικού Σχολείου Γιώργος Γαρρής και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Λιβαδίων Μαρία Μουτρίκα, που ευαισθητοποίησαν, για τη συμμετοχή τους στην Εθελοντική Αιμοδοσία του « Γεωργίου Βούρου », τους γονείς των μαθητών και μαθητριών τους ( λέγοντάς τους να φέρουν και τους φίλους τους )... χαρίζοντας έτσι παράλληλα, ένα ανεκτίμητο μάθημα ζωής στα παιδιά... που σίγουρα θα το θυμηθούν πολλές φορές όταν μεγαλώσουν... μιμούμενα στην πράξη, το θετικό παράδειγμα που πήραν.

«Δώσε αίμα - Χάρισε ζωή»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ