30.7.2014 12:59

Φωνή διεκδίκησης υψώνει η νότια Χίος

ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΛΑΥΡΙΟ- ΨΑΡΑ- ΜΕΣΤΑ

Οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις ( διακοπή ) γύρω από την άγονη γραμμή Χίου – Ψαρών – Μεστών και οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού κου Βαρβιτσιώτη ενεργοποίησαν μερίδα κατοίκων που συναντήθηκε στα Μεστά προ ημερών και αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε από κοινού με μια φωνή όλα τα χωριά της Νότιας Χίου να απαιτήσουν το αυτονόητο: Η νέα άγονη γραμμή να γίνει Λαύριο – Μεστά – Ψαρά.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Το λιμάνι το Μεστών είναι το μοναδικό λιμάνι της Νότιας Χίου με πολλά πλεονεκτήματα στο οποίο έχουν επενδυθεί διαχρονικά δεκάδες εκατομμύρια επειδή είναι  καθολικά αποδεκτό ότι μπορεί να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης για το νησί μας.

 Ταυτόχρονα με την αποπεράτωση του μεγαλύτερου μέρους των έργων υποδομής έγινε και η πρώτη προσπάθεια συγκοινωνιακής εκμετάλλευσης του, μέσω της προαναφερόμενης άγονης γραμμής, η οποία απέτυχε λόγω κακού σχεδιασμού στις προτεραιότητες προσέγγισης (δηλαδή στον τρόπο που σχεδιάστηκε  η γραμμή).

Το δρομολόγιο από Λαύριοπρώτα Ψαρά και μετά Μεστά είναι εξόφθαλμα  απορριπτέο από όλους τους Χιώτες που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών αφού αναγκάζονται να ταξιδεύουν άσκοπα για διπλάσιο χρόνο.

Τι ζητάμε

Την εκ νέου ενεργοποίηση της ανωτέρω άγονης γραμμής με ταυτόχρονη τροποποίηση της πορείας. Να γίνει δηλαδή Λαύριο – Μεστά – Ψαρά.

Σημειώνουμε ότι ιδανικό θα ήταν αντί Λαυρίου να ξεκινούσετο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ραφίνας  αλλά πιθανόν να υπάρχουν άλλες δυσκολίες που εμείς αγνοούμε.

Με την αλλαγή αυτή θα συντομεύσει το ταξίδι κατά το ήμισυ και θα γίνει αρκετά ελκυστικό για τους εκδρομείς του τριημέρου τόσο για τους Χιώτες της Αττικής όσο και για τους επισκέπτες.

Οφέλη θα υπάρξουν και για τα Ψαρά διότι η γραμμή θα είναι πλέον βιώσιμη αφού θα δημιουργηθεί σημαντική αύξηση της κίνησης τόσο προς Χίο όσο και από Χίο προς Ψαρά.

Δηλαδή τα Ψαρά θα έχουν ακόμη μια συγκοινωνία που μαζί με αυτή που γίνεται από  Χίο θα παρέχει σύνδεση με τη Χίο  μέρα παρά μέρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ