20.2.2024 10:31

Φωνή διαμαρτυρίας από το Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών για τις αυξήσεις στα φάρμακα

Το Σωματείο μας ενώνει την φωνή διαμαρτυρίας με τις άλλες συνταξιοδοτικές ενώσεις και ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση την ανάκληση αυτής της εξοντωτικής απόφασης.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

Νέα επίθεση στο πενιχρό εισόδημα των Συνταξιούχων με τις αυξήσεις τιμών στα φάρμακα. Οι Συνταξιούχοι με τα φτωχά οικονομικά δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα με την ακρίβεια που βιώνουμε . Με το νέο τέχνασμα της ασφαλιστικής τιμής σκευασμάτων υπόκεινται σε ένα νέο καπέλο, εκτός της συμμετοχής των 25% καλούνται να καλύψουν και την τεχνητή διαφορά μεταξύ της ασφαλιστικής τιμής και της λιανικής τιμής (φαρμακείο).

Το παράξενο είναι ότι και τις δυο τιμές ορίζει το υπουργείο Υγείας. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου ακόμη και με την επιλογή του πιο φθηνού γενοσήμου σκευάσματος ξεπερνά το 50%.

(Πχ εάν ένα φάρμακο στοιχίζει 100 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ δικαιολογεί 80 ευρώ ο ασφαλισμένος θα πληρώσει 25% των 80 ευρώ συν την διαφορά 20 ευρώ του φαρμάκου.)

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη και να διατηρήσει ενιαία τιμή στα φάρμακα και να μειώσει την συμμετοχή των ασφαλισμένων σε αυτά.

Μέχρι τώρα είχαμε την προσωπική διαφορά με την οποία για δεύτερη χρονιά το 750,000 συνταξιούχοι δεν πήραν αύξηση.

Την εισφορά αλληλεγγύης που πολλοί συνάδελφοι μας το τελικό ποσό της σύνταξης μετά την αύξηση μειώθηκε.

 ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΙΓΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ