9.10.2015 12:08

Φάρος προπομπός ελέγχων

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Το Τμήμα Τροχαίας Χίου “ψάχνεται” και εφαρμόζει νέες  τεχνικές, που ελπίζει ότι θα συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατ’ επέκταση των αυστηρών προστίμων που πληρώνουν οι παραβάτες.

Με αυτό το στόχο  έχει εγκαταστήσει τρεις Φάρους Νυχτερινής Ενόρασηςστα φανάρια του Βαρβασίου στην οδό Βερίτη, στην οδό  Καλουτά κοντά στο νοσοκομείο και στη Λεωφόρο Ενώσεως στο αεροδρόμιο. Οι χώροι επιλέχθηκαν επειδή είναι σημεία αιχμής συχνών και μάλιστα θανατηφόρων ατυχημάτων.

«Στα σημεία αυτά πέρσι έγιναν τρία θανατηφόρα ατυχήματα.Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε πρακτικά αποτρεπτικά  μέτρα  για την προστασία των πολιτών», εξηγεί ο υποδιοικητής του Τμήματος κ. Βίκτωρας Νταμπόσης.

«Οι φάροι νυχτερινής ενόρασης λειτουργούν εκ περιτροπής κάποιες ώρες το βράδυ. Προειδοποιούν τους οδηγούς και επιδρούν στην ψυχολογία γιατί έχουν την αίσθηση ότι διενεργείται μπλόκο από την τροχαία . Τους λέμε πρόσεχε, ακολουθεί έλεγχος. Έτσι ελπίζουμε ότι θα συνετίζονται και θα προσέχουν, ειδικά σε αυτά τα δύσκολα σημεία».

Αντικατάσταση

Όμως η Τροχαία δεν επαναπαύθηκε. Παρακολούθησε τη λειτουργία  τους και επειδή διαπίστωσε  ότι  είναι μικροί με περιορισμένο βεληνεκές ευκρίνειας, σύντομα θα τους αντικαταστήσει με ισχυρότερους , οι οποίοι θα διαθέτουν δυνατότερη ακτίνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ