29.5.2015 12:32

Φαρδαίνουν τα πεζοδρόμια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΤΣΙΚΗΣ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ράμπες διευκόλυνσης της κυκλοφορίας  ατόμων με αναπηρία και  διέλευσης τυφλών, κατασκευάζει η Δημοτική Τεχνική Υπηρεσία, στο μικρό πάρκο στην διασταύρωση των οδών Δημοκρατίας και Κανάρη, στην πλατεία Βουνακίου. Στον ίδιο χώρο, στην οδό Δημοκρατίας μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ,  έχει ολοκληρωθεί το έργο της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου.         

Οδός Ατσικής                                                                                                                                                 

Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί στην οδό Ατσικής. Μετά τις πρόσφατες αντιδράσεις των περιοίκων η Τεχνική Υπηρεσία τροποποίησε τον αρχικό σχεδιασμό. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη περίοδος διαβουλεύσεων με τους ενδιαφερόμενους και αν όλα πάνε καλά οι εργασίες θα αρχίσουν στα μέσα του Ιουνίου.  

Η τροποποίηση                                                                                                                                                  

Στο νέο σχεδιασμό προτείνεται η διαπλάτυνση και εγκατάσταση διαχωριστικών κολονακιών μόνο σ το δεξιό πεζοδρόμιο, όπως ανεβαίνουμε προς την εκκλησία του Αγ. Γιάννη Θεολόγου. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρη Παπαλάνη,  το  στενό αριστερό  θα παραμείνει όπως έχει, χωρίς κολονάκια και  θα αντικατασταθούν τα πλακάκια.                                                                                                                                                        

«Με τη νέα προτεινόμενη  διαμόρφωση θα είναι αδύνατο το παρκάρισμα και  θα μπορούν να διέρχονται οχήματα παροχής βοηθειών. Το νέο οδόστρωμα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τα πεζοδρόμια και τα νερά της βροχής θα οδηγούνται στα νέα φρεάτια με την τεχνική της ελαφράς κλίσης του εδάφους.Στο υπέδαφος της οδού εντοπίσθηκε ο παλιός Τούρκικος αγωγός. Είναι φραγμένος σε αρκετά μέρη, θα καθαρισθεί και θα αποδοθεί στη χρήση με την δημιουργία σημείων πρόσβασης που θα επιτρέπουν την τακτική συντήρηση του».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ