8.10.2013 11:01

Εξολοθρεύουν τα τετράποδα των Αυγωνύμων

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ

Αντιμέτωποι με τις φόλες αγνώστων έρχονται οι εναπομείναντες κάτοικοι των Αυγωνύμων που σε τηλεφωνική επικοινωνία τους με τον «π» κάνουν λόγο για μαζική εξολόθρευση σκύλων στην περιοχή.

Τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής όταν κάτοικοι με διαφορά μισής ώρας είδαν δύο σκυλιά και μία γάτα να πεθαίνουν στις αυλές των σπιτιών τους, προφανώς από χρήση φόλας.

Όπως σημείωσαν οι ίδιοι, οι υποψίες στρέφονται προς συγκεκριμένο κάτοικο του χωριού, τον οποίο δεν κατονομάζουν, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο για να απομακρύνει τετράποδα έξω από το σπίτι του.

Η χαρακτηριστικότερη όμως περίπτωση αφορά οικογένεια Χιωτών που επέλεξε στα πλαίσια εκδρομής στην περιοχή να πάρει μαζί της τον τετράποδο φίλο του σπιτιού. Η κατάληξη ήταν δυσάρεστη για τον σκύλο που λίγη ώρα μετά την επίσκεψη στο χωριό πέθανε από χρήση φόλας.

«Εμείς ανεβήκαμε το μεσημέρι στ’ Αυγώνυμα για φαγητό μαζί με ολόκληρη την οικογένεια. Είχαμε πάρει μαζί μας και το σκύλο με τη λογική να τον αφήσουμε λίγο ελεύθερο αφού οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι και έχει πολύ ελεύθερο χώρο. Δεν προλάβαμε να τον αφήσουμε και σε περίπου μισή ώρα το σκυλί χαροπάλευε στη μέση της πλατείας. Κάναμε ότι είναι δυνατόν να το σώσουμε αλλά τελικά δεν το καταφέραμε.

Να μας πουν όμως αυτοί οι κύριοι αν τελικά θέλουν κόσμο στο χωριό τους ή θέλουν να μην πατάει άνθρωπος», είπε ένας από τους καταγγέλοντες στον «π».

«Δεν υπάρχουν φόλες στο χωριό»

Αντίθετη άποψη πάντως εξέφρασε ο πρόεδρος των Αυγωνύμων Κ. Δρόσινος ο οποίος επεσήμανε ότι ναι μεν τα κρούσματα αυτά είναι υπαρκτά ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται μάλλον για ποντικοφάρμακο ή χρήση φυτομαρμάκων.

«Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει κάποιος φόλα στο χωριό. 10 άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι. Εγώ πιθανολογώ ότι μάλλον τα σκυλιά έφαγαν ποντικοφάρμακο. Κατανοώ την αγανάκτηση, έχω γνώση για τα περιστατικά αλλά θεωρώ μάλλον απίθανο να υπάρχουν φόλες στ’ Αυγώνυμα», είπε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ