15.12.2015 18:32

Εξόφληση των εργαζόμενων αλλά με.. δόσεις

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1. ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Δεν φτάνουν οι περικοπές έρχονται και τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους από τη δικαστική  επικύρωση ενός επιδόματος, να επιβαρύνουν τον δημοτικό κορβανά κατά 180.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά τη δικαίωση μόλις 20 εργαζομένων στον Δήμο ενώ υπάρχουν κι άλλοι που σταδιακά προστίθενται σε αυτούς. Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε να  πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή των συγκεκριμένων εργαζόμενων σε δόσεις, ώστε να διαμοιραστεί το συνολικό ποσό σε τρία οικονομικά έτη και να μην γονατίσει οικονομικά ο Δήμος. «Υπάρχει αυτή τη δυνατότητα και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει σε αυτόν τον διακανονισμό», εξήγησε ο αντιδήμαρχος Στ. Γδύσης ο οποίος υπολογίζει ότι μέχρι το 2017 θα έχουν αποπληρωθεί τα οφειλόμενα στο προσωπικό.

Τη δικαστική διεκδίκηση τους από πλευράς του Δήμου, από το Υπουργείο Εσωτερικών,  πρότεινε ο Στ. Καμπούρης. «Δεν είναι μόνο αυτά τα ποσά, είναι πολύ μεγαλύτερα συνολικά και η πολιτεία που είναι υπεύθυνη γι αυτήν την κατάσταση, οφείλει να καταβάλει τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά .

Το ποσό συνολικά που θα κληθεί να καταβάλει ο δήμος στους υπαλλήλους του που έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ανέρχεται στο 1εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Στ. Γδύσης ο οποίος όπως και όλη η Οικονομική επιτροπή συμφώνησε για τη δικαστική διεκδίκηση από την πολιτεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ