2.2.2015 11:08

Στον αέρα το νέο site του Δήμου Χίου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

Βασισμένο σε τρεις βασικούς πυλώνες, τον Δημότη, τον Επισκέπτη αλλά και τη Διαβούλευση είναι το νέο site του Δήμου που βγήκε "στον αέρα" στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Το Site θα ξεκινήσει με πλήρη εφαρμογή της Διαβούλευσης αλλά και με εφαρμογή των υπηρεσιών προς τους δημότες που σε δεύτερη φάση θα γίνουν ηλεκτρονικές.

Προς το παρόν δίνεται η πληροφόρηση για το που ποιος κτλ. ώστε να μην χρειάζεται ο δημότης να γνωρίζει κάποιον για να γίνει σωστά η δουλειά του.

Ταυτόχρονα έχει γίνει μια αναδιοργάνωση ώστε να είναι πιο εύκολη η αναζήτηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από το τμήμα μηχανοργάνωσης του Δήμου και δεν κόστισε ούτε ένα επιπλέον ευρώ στον προϋπολογισμό. 

UPDATE: 17:23

Η ανακοίνωση του Δήμου Χίου:

"Σκοπός του ανασχεδιασμού της σελίδας είναι η δημιουργία ενός απλού περιβάλλοντος πλοήγησης, όπου ο χρήστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να εντοπίσει πληροφορίες  ανάλογα με το θέμα που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον, η νέα σελίδα είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων και των tablet.

Πρωταρχικός σκοπός της ιστοσελίδας είναι η ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος Χίου στους δημότες του. Έτσι, στην αρχική σελίδα μπορείτε να βρείτε τις σημαντικότερες προσφερόμενες υπηρεσίες ανά διεύθυνση καθώς και μια μικρή περιγραφή για τον τρόπο διεκπεραίωσης της κάθε υπηρεσίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση, όπου οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τίθενται σε διαβούλευση, να κατεβάζουν σχετικά αρχεία και να σχολιάζουν τα υπο διαβούλευση θέματα.

Η νέα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Δήμου Χίου με τη συμβολή του ειδικού συμβούλου Μιχάλη Τέττερη και με εργαλεία ανοικτού κώδικα, με αποτέλεσμα το κόστος του ανασχεδιασμού να είναι μηδενικό. Η ανάπτυξη της ιστοσελίδας δεν σταματάει εδώ. Προγραμματίζεται ο εμπλουτισμός της σελίδας με περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες και ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Τέλος ενισχύοντας την Διαφάνεια, λειτουργεί στην ιστοσελίδα σύστημα ενημέρωσης μέσω email (newsletter) που αφορά δύο θέματα, τα Δελτία Τύπου και τις Προκηρύξεις"

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ