2.7.2018 10:24

Εθελοντική δράση καθαρισμού ακτών από την Angelakos (Hellas) S.A

Πιστή στο ραντεβού της  με τον εθελοντισμό  και συμμετέχοντας στην εκστρατεία της  HELMEPA «Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη».  η Angelakos (Hellas) S.A.για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών των Οινουσσών.

Ο Δημήτρης Αγγελάκος και η Κίτσα Αγγελάκου –Σκηνίτη μαζί με το προσωπικό του γραφείου ταξίδεψαν στις Οινούσσες προκειμένου να συμμετέχουν  και εκείνοι ενεργά στην εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών του νησιού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος ο αριθμός των εθελοντών που συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό ήταν διπλάσιος από πέρσι και έφτασε τους 130.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης οι μαθητές του νηπιαγωγείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του Λυκείου Οινουσσών καθώς και οι σπουδαστές της ΑΕΝ μαζί με τους δασκάλους τους.

Μέσα σε λίγες ώρες, 10 παραλίες του νησιού καi 1.000 μέτρα ακτογραμμής είχαν καθαρισθεί, ενώ οι εθελοντές συνέλεξαν και παρέδωσαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Οινουσσών 385 σακούλες σκουπιδιών (27.000 λίτρα) .

Το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων ήταν πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, σακιά, λάστιχα αυτοκινήτων, εγκαταλελειμμένες βάρκες (τις χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί από την Τουρκία δια θαλάσσης) είδη ιματισμού, σχοινιά, δίχτυα κλπ.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ