20.2.2017 19:27

Έσωσαν δελφίνι [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΕΞΟΚΕΙΛΕ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΔΥΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Η Ειρήνη Ντινιακουδάκη και ο Μιχάλης Πατμεντζής έσωσαν σήμερα στις 16:00 ένα μικρό δελφίνι που  εξόκειλε στην παραλία του Βροντάδου Κατσουνάκι, μπροστά στο κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας. Το  τυχερό δελφίνι, μήκους περίπου ενάμιση μέτρου εντόπισε στα βότσαλα η Ε. Ντινιακουδάκη .

Το αποκαλούμε τυχερό γιατί δεν αδιαφόρησε, του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στη συνέχεια ανέλαβε δράση  ο Μ. Πατμεντζής, που έσπευσε λίγο αργότερα.  Το μετέφερε προσεκτικά στη θάλασσα, κολύμπησε μαζί του, το οδήγησε στα ανοιχτά και όλα τελείωσαν καλά για το δελφίνι. Οι ευαίσθητοι και δυναμικοί ταυτόχρονα συμπολίτες μας μάλιστα, παρέμειναν στο χώρο μέχρι να βεβαιωθούν ότι είχε βρεί τα νερά του. Λιμενικό Σώμα και η Πυροσβεστική που προσέτρεξαν δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Πληγωμένο

«Μόλις το πλησίασα είδα ότι ο φυσητήρας του δούλευε κανονικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν ζωντανό και άρχισα να το βρέχω. Ήταν πληγωμένο στη μύτη και στο λαιμό. Μετά ήλθε και ο κύριος που το πήρε προσεχτικά και το οδήγησε στο πέλαγος», δηλώνει στον «π» η Ε. Ντινιακουδάκη.

Βρήκε το δρόμο του

«Το πήρα στα χέρια μου, το έβαλα στη θάλασσα και το οδήγησα στα ανοιχτά να φύγει. Είχε χάσει τον προσανατολισμό του και επέστρεψε πίσω  τρείς τέσσερις φορές, αλλά το πήρα και το πήγα  μέσα ξανά, μέχρι που βρήκε το δρόμο του και έφυγε», λέει ο Μ. Πατμεντζής.

Το καθήκον τους

Με μετριοπάθεια  λένε ότι δεν έκαναν τίποτα ιδιαίτερο και  αξιομνημόνευτο. Μακάρι να λειτουργούσαν και να σκεπτόταν όλοι έτσι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ