20.1.2017 18:11

Έρχονται 22 τόνοι φρούτων για οικογένειες της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σημαντική επάρκεια σε φρούτα και οπωροκηπευτικά εξασφαλίζει για εκατοντάδες χιώτικες οικογένειες τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Χίου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Παπαδόπουλο να σημειώνει μέσω του «π» ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα φθάσουν στο νησί οι πρώτοι 22 τόνοι προϊόντων.

Όπως εξήγησε η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται ως συνέχεια της υπογραφής συμφωνητικού με αγροτικούς συνεταιρισμούς τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο με σκοπό την προμήθεια φρούτων και οπωροκηπευτικών σε ευπαθείς ομάδες και δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείο καθόλη τη διάρκεια του έτους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των αποσυρόμενων προϊόντων. Όταν λέμε αποσυρόμενα προϊόντα δεν εννοούμε ότι υπολοίπονται σε ποιότητα αλλά εννοούμε αυτές τις ποσότητες που δεν διατέθηκαν προς πώληση στο εξωτερικό κι έτσι το Υπ. Γεωργίας αποφάσισε να τα διαθέσει σε διάφορους φορείς μεταξύ αυτών και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι τα 1.200 μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, οι 432 οικογένειες που είναι γραμμένες στο ΤΕΒΑ καθώς και τα μέλη των συλλόγων των Πολυτέκνων και των Τριτέκνων.

Σε δεύτερη φάση και συγκεκριμένα μετά το Πάσχα μελετάται η διανομή των φρούτων σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού.

Η πρώτη διανομή σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου με μήλα και ακτινίδια ενώ στη συνέχεια θα μοιραστούν πορτοκάλια και μανταρίνια.

Από το στόχαστρο πάντως του Γ. Παπαδόπουλο δεν ξέφυγε το γεγονός ότι από τις λίστες είναι αποκλεισμένα τα Άτομα με Αναπηρία με τον ίδιο να δηλώνει ότι ήδη καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να δοθούν ποσότητες στα μέλη των τοπικών συλλόγων Α.με.Α..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ