2.2.2016 16:04

Επισήμως παραδοσιακό φάρμακο η μαστίχα

ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

Την ώρα που οι μαστιχοπαραγωγοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου για το ασφαλιστικό τη φορολόγηση αλλά κυρίως για την άρση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού, η μοναδικότητα της μαστίχας κερδίζει άλλη μια μάχη, αυτήν της επίσημης αναγνώρισης της ως παραδοσιακό φάρμακο.

Με τον τίτλο του παραδοσιακού φαρμάκου, θα ταυτοποιείται και θα αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς η μαστίχα. Η ψηφοφορία για την αναγνώριση της ως παραδοσιακό φάρμακο, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο Λονδίνο κι ήρθε ως συνέχεια κι επικύρωση της μονογραφίας που είχε εξασφαλίσει το μοναδικό χιώτικο προϊόν πριν από 4 μήνες, ως φάρμακο για γαστρεντερολογικά προβλήματα και αντισηπτικές ιδιότητες. Με τη συγκεκριμένη απόφαση η μαστίχα πλέον θα μπορεί να περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα με πιστοποίηση.

Η ψηφοφορία
Με αρνητικές ψήφους από Γερμανία, Αυστρία και Δανία και με θετικές ψήφους από όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η μαστίχα και επίσημα πλέον είναι παραδοσιακό Φάρμακο. 
"Προσπαθούμε στρατηγικά να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία της μαστίχας και των προϊόντων της. Η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την αποκλειστικότητα της ΕΜΧ! Η μαστίχα και επίσημα είναι "παραδοσιακό Φάρμακο".  Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Τα επόμενα χρόνια στρατηγική μας επιδίωξη είναι να αλλάξουμε επίπεδο", ήταν η πρώτη δήλωση του προέδρου της ΕΜΧ,Γ. Τούμπου αμέσως μετά την  ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ