11.5.2018 17:46

Επιβεβλημένη - από τις συνθήκες- θεωρούν την παρουσία τους στο Χαλκειός οι «Γιατροί χωρίς σύνορα»

«Πάγιο αίτημά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών» απαντούν μέσω του «π»

Την παρέμβαση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς σύνορα» προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του «π» που αποτυπώνουν τις αντιδράσεις των κατοίκων του Χαλκειούς στην εγκατάσταση νέας δομής σε παρακείμενο της ΒΙ.ΑΛ. οικόπεδο το οποίο έχουν μισθώσει από ιδιώτη.

Στην απάντησή τους στον «π» σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι η παρουσία τους έρχεται να καλύψει αυξημένες και ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων σημειώνοντας παράλληλα ότι ακολουθούν πάντοτε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Αναλυτικά η απάντησή της εκπροσώπου Τύπου της Μ.Κ.Ο. Κυριακής Μαργαρίτη:

«Η παρουσία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Χίο έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ιατρικές και ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του εγκλωβισμού της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ακολουθούμε, όπως κάνουμε πάντοτε, όλες τις προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες σχετικά με την έναρξη των δράσεων μας δίπλα στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. Μετά από σχετική ενημέρωση των τοπικών αρχών, μισθώσαμε ιδιωτικό οικόπεδο, προκειμένου να προσφέρουμε επείγουσες ιατρικές και προληπτικές υπηρεσίες υγείας σε ιδιαίτερα ευάλωτους ανθρώπους, παιδιά, γυναίκες και άνδρες. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στεκόμαστε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας με τη δράση μας στην Ελλάδα, ενώ πάγιο αίτημά μας αποτελεί η αποσυμφόρηση των νησιών και η άμεση μετακίνηση των προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ