6.4.2016 5:04

Επιβάτες και μετανάστες μοιράζονται το λιμάνι της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΙΑ

Στο διαχωρισμό του λιμένα στα δύο προχώρησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τα συνεργεία του Λιμενικού Ταμείου Χίου, τοποθετώντας συρματόπλεγμα ώστε να διαχωριστεί πλήρως ο χώρος που έχουν καταλάβει οι μετανάστες από το υπόλοιπο τμήμα που θα δένουν τα πλοία.

Στον περιφραγμένο χώρο του λιμένα συνεχίζουν να παραμένουν περί τα 200 άτομα, αριθμός συνεχώς μειούμενος αφού ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τον χώρο μεταβαίνοντας είτε στη Σούδα, είτε πίσω στη ΒΙ.ΑΛ.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο στις 06:40 είναι προγραμματισμένη η άφιξη του πλοίου Νήσος Μύκονος που θα εκτελέσει το δρομολόγιο της άγονης του Βορείου Αιγαίου με τις αρχές να χαρακτηρίζουν ως στοίχημα τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Η άφιξη του πλοίου θα συνοδευτεί μάλιστα από παρουσία λιμενικών και αστυνομικών υπό τον φόβο επεισοδίων.

Παράλληλα όπως από χθες είχε αναφέρει ο «π» η προγραμματισμένη επαναπροώθηση μεταναστών από τη Χίο στο Δικελί ακυρώνεται με τις αρχές να προγραμματίζουν εκ νέου απέλαση μεταναστών την ερχόμενη Παρασκευή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ