29.12.2016 9:27

Επέλαση του χιονιά στη Βόρεια Χίο

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «18» ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΑ

Το κύμα χιονιά που πλήττει την κεντρική Ελλάδα έφθασε και στο Βόρειο Αιγαίο με τη θερμοκρασία να δημιουργεί συνθήκες ολικού παγετού. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου δίνουν μάχη προκειμένου οι δρόμοι στη βόρεια Χίο να παραμείνουν ανοιχτοί.

Σύμφωνα με τα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας αλλά και την Τροχαία Χίου ο δρόμος από το ύψωμα 18 και βορειότερα έχει κλείσει. Προβληματικό σημείο θεωρείται και αυτό από τα Διευχά μέχρι και τη Σπαρτούντα ενώ πάνω από 10 πόντους είναι το χιόνι από τον μοναστήριο του Αγίου Μάρκου στον Προβατά και δυτικότερα.

«Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση τα προβλήματα θα ενταθούν. Είναι πολύ πιθανό με την πτώση του αέρα να έχουμε χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της πόλης», ανέφερε ο Δ. Κουντουριάδης στον «π».

Την ίδια ώρα η Τροχαία εφιστά την προσοχή των οδηγών προκειμένου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε περίπτωση αναγκαίας μετακίνησης αυτή θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ