12.2.2016 16:37

Επεκτείνεται το δίκτυο ανακύκλωσης της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης απέναντι στον Δήμο Χίου σηματοδότησε η παραλαβή του τρίτου και τελευταίου απορριμματοφόρου.

Αναφερόμενοι στο θέμα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης καθώς και ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Σ. Συριώδης σημείωσαν ότι με την παραλαβή και του τρίτου οχήματος ξεκινάει να τίθεται σε εφαρμογή το νέο δίκτυο ανακύκλωσης στο νησί ενώ από τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσει και η ανακύκλωση γυαλιού.

Σε ότι αφορά στα ποσοστά ανακύκλωσης του νησιού ο κ. Μπελέγρης ανέφερε ότι το 2015 το ποσοστό ανέβηκε στο 5% από το 3% που ήταν το 2014, αριθμός που μεταφράζεται σε 1000 τόνους. Στόχος, όπως είπε, είναι το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 10% το 2016.

Να σημειωθεί ότι και τα τρία απορριμματοφόρα παραχωρήθηκαν δωρεάν στον Δήμο μαζί με 700 κάδους από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ