27.4.2015 10:43

Επεισοδιακή σύλληψη Τούρκων διακινητών στη Δασκαλόπετρα

ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ 3 ΧΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΚΑΡΙΑΣ ΝΕΝΗΤΩΝ

Παλιός γνώριμος του Λιμενικού αποδείχθηκε 42χρονος Τούρκος που μαζί με 18χρονο συνεργό του επιχείρησαν να αποβιβάσουν 17 μετανάστες την περιοχή της Δασκαλόπετρας. Το δουλεμπορικό σκάφος εντόπισε το στρατιωτικό παρατηρητήριο της Αγίας Ελένης που ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Χίου με αποτέλεσμα οι δύο Τούρκοι να πέσουν στην ενέδρα του περιπολικού σκάφους.

Μάλιστα στη θέα των λιμενικών ο 18χρονος διακινητής έπεσε στη θάλασσα (περιοχή Δασκαλόπετρας) προσποιούμενος τον μετανάστη, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή των ανδρών του Λιμεναρχείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στη φάση καταδίωξης.

Όμως στο δόλωμα του 18χρονου δεν τσίμπησαν οι Λιμενικοί που τελικά ακινητοποίησαν το σκάφος, συνέλαβαν τον 42χρονο, ενώ ταυτόχρονα έφθασε και δεύτερο πλωτό του Λιμεναρχείου για να περισυλλέξει σώο τον 18χρονο Τούρκο δουλέμπορο που νωρίτερα είχε πέσει στη θάλασσα.

Σε ότι αφορά τον 42χρονο Τούρκο όπως διαπιστώθηκε είχε συλληφθεί στις 12 Μάιο του 2014 για παράνομη είσοδο στη χώρο και κυβέρνηση σκάφους υπό την επήρεια αλκοόλ. Όπως εικάζει το λιμεναρχείο από πέρυσι επόπτευε τις ακτές του νησιού καθώς και τους ελέγχους από το Λιμεναρχείο Χίου πριν ξεκινήσει τα τακτικά δρομολόγια.

Παράλληλα οι άνδρες του Λιμεναρχείου περισυνέλλεξαν 33 μετανάστες στην παραλία «Βοκαριά» των Νενήτων ενώ συνέλαβαν και  3 Χιώτες την ώρα που πήγαιναν να πάρουν τη μηχανή του σκάφους  των μεταναστών. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ