30.9.2015 9:19

Επεισοδιακή καταδίωξη Ιρακινού διακινητή στα Νένητα

ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΑΝ ΑΠΟ ΣΤΕΡΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΟΤΑΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΒΟΚΑΡΙΑΣ

Σκηνή βγαλμένη από αστυνομική ταινία θύμισε η χθεσινή καταδίωξη 33χρονου Ιρακινού διακινητή στην περιοχή των Νενήτων αφού κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Frontex προκειμένου να συλληφθεί έπειτα από απόβαση 4 μεταναστών.

Ο Ιρακινός διακινητής με τη χρήση Jet Ski, και κατά το παρελθόν είχε μεταφέρει δεκάδες πρόσφυγες στην περιοχή των Νενήτων, όμως παρά τις προσπάθειες του Λιμενικού δεν είχε συλληφθεί.

Το απόγευμα της Δευτέρας κι ενώ επιχειρούσε την απόβαση 4 μεταναστών στην περιοχή, έπεσε πάνω στην ενέδρα που του έστησε το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού. Μη έχοντας πλέον τρόπο διαφυγής προς τα τουρκικά παράλια ο Ιρακινός αναγκάστηκε να επιστρέψει και πάλι προς τη Χίο και να βγει στη στεριά. Από αυτό το σημείο κι έπειτα στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού του με τη συμμετοχή του Λιμενικού, της Αστυνομίας, Εθελοντών της Ιωνίας αλλά του ελικόπτερου της Frontex.

Η έρευνα όμως δεν απέφερε κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που στις 19:00 της Τρίτης ο Ιρακινός διακινητής εντοπίστηκε τραυματισμένος στο λιμανάκι της Βοκαριάς.

Ο 33χρονος συνελήφθη και θα απολογηθεί με δικηγόρο ενώ όπως έγινε γνωστό πίσω από το Jet Ski έσερνε ακόμα μία βάρκα, την οποία χρησιμοποιούσε προκειμένου να μεταφέρει επιπλέον άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ