7.12.2015 11:25

Επανεξετάζουν τις ανάγκες της πόλης

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΦΟΡΤΙΟ

Να αποτυπώσει πλήρως την υφιστάμενη κατάσταση στο κέντρο της πόλης με τελικό στόχο τη δημιουργία νέου μοντέλου κυκλοφοριακής ροής οχημάτων, πεζών, ποδηλάτων αλλά και Ατόμων με Αναπηρία, θα επιχειρήσει την προσεχή Τετάρτη ο Δήμος Χίου.

Μέσα από εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού προτείνεται η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με σκοπό τη διερεύνηση που θα συμβάλει στη βιώσιμη κινητικότητα εντός της πόλης.

Στο στόχαστρο και η ελεγχόμενη

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση η συγκεκριμένη μελέτη θα αποτυπώνει την παρούσα κατάσταση ενώ θα καταλήγει σε συμπεράσματα και προτάσεις πάνω σε δύο βασικούς άξονες.

Ο πρώτος αφορά την ζήτηση και την παροχή θέσεων στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης ενώ ο δεύτερος τη δημιουργία αξιόπιστου δικτύου περιφερειακών χώρων στάθμευσης.

«Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά είναι ότι η ζήτηση των θέσεων στάθμευσης στο κέντρο είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορούμε να παρέχουμε. Αυτό το οποίο όμως θέλουμε να αποτυπώσουμε είναι τον ακριβή αριθμό της ζήτησης ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στις ανάλογες λύσεις. Πρέπει να δούμε πόσο αποδίδουν μέτρα όπως αυτό της ελεγχόμενης στάθμευσης με σκοπό να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών», εξήγησε ο κ. Γδύσης.

Δίκτυο περιφερειακών χώρων στάθμευσης

Αναφορικά με το δεύτερο σημείο της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος επιδιώκει ουσιαστικά ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου να προχωρήσει στη δημιουργία δικτύου περιφερειακών χώρων στάθμευσης μέσα από το οποίο θα εξυπηρετούνται επαρκώς οι ανάγκες των οδηγών.

«Δεν μας ενδιαφέρουν μόνο οι χώροι. Μας ενδιαφέρει κυρίως πως θα συνδεθούν μεταξύ τους κι έπειτα όλοι μαζί με το κέντρο», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Εντοπίζοντας μάλιστα μεγάλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες στη νέα προγραμματική περίοδο ο κ. Γδύσης σημείωσε ότι η μελέτη θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους να αναζητηθούν τα κατάλληλα προγράμματα μέσα από το νέο ΕΣΠΑ.

«Αυτό που προέχει είναι να είμαστε έτοιμοι με μελέτες για τη νέα προγραμματική περίοδο. Προέχει να ξέρουμε τι προτάσεις έχουμε και τι συγκοινωνία θέλουμε. Εκτός των άλλων οτιδήποτε κι αν αποφασίσουμε να εντάξουμε ως μελέτη θα πρέπει πρώτα να το εφαρμόσουμε πιλοτικά μέσα στο κέντρο για να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ