23.11.2023 15:24

Ενθουσιασμένοι με τα μονοπάτια της Χίου οι πεζοπόροι του συλλόγου "Ορειάς" της Λέσβου

Ο πεζοπορικός σύλλογος "Ορειάς" της Λέσβου, ήρθε για 4 μέρες στη Χίο, με σκοπό να περπατήσουν τα μέλη του τα μονοπάτια μας!

Με την συνεργασία και καθοδήγηση του συλλόγου "Φίλοι Μονοπατιών Χίου", οι 40 πεζοπόροι από τη Λέσβο, περπάτησαν 3 θαυμάσιες διαδρομές της Χίου:

1) Αγία Δύναμη - Κάτω Φανά - Σπήλαιο Ολύμπων - Σαλάγωνα
2) Νέα Μονή - Άγιοι Πατέρες - Φα - Λιθί
3) Αφροδίσια - Κουρούνια - Εγρηγόρος - Αγιάσματα, όπου και απόλαυσαν λουτρό με ιαματικό νερό στα Λουτρά της περιοχής. 

Τους φίλους Μυτιλινιούς συνόδευσαν τα μέλη του συλλόγου μας Κάκαρης Γιώργος, Βουρνούς Νικόλας, Ηλιάδης Μάριος και Κατσαρός Δανιήλ. 

Οι πεζοπόροι του ΟΡΕΙΑΣ δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για τα μονοπάτια μας, για τα αξιοθέατα του νησιού μας και για το θαυμάσιο φαγητό που απόλαυσαν. 

Έδωσαν υπόσχεση ότι θα επανέλθουν, αφού στη Χίο υπάρχουν πολλές ακόμα θαυμάσιες πεζοπορικές διαδρομές! 

Απόσπασμα από το ευχαριστήριο του προέδρου του πεζοπορικού συλλόγου "Ορειάς"

"Ο Ορειας περπατάει (και) στην Χίο. Εικόνες από την χτεσινή μας διαδρομή από τη Νέα Μονή στη Μονή των Αγίων Πατέρων, στην περιοχή Φα και, τέλος, στην παραλία Λιθίου: μια απολαυστική διαδρομή, που η βροχή, αντί να την χαλάσει, την έκανε ακόμα ομορφότερη! Οδηγοί μας και συνοδοιπόροι μας ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΝΟΥΣ και ο Ντάνιελ που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και με ασφάλεια μας οδήγησαν στα 14 χιλιόμετρα της διαδρομής. Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου / Friends of Chios' Trails, που φροντίζουν κι αναδεικνύουν τα μονοπάτια του νησιού τους με απίστευτο μεράκι, ήταν συνέχεια δίπλα μας σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι και φρόντισαν για μας, ακόμα κι αν δεν ήταν παρόντες (ευχαριστούμε πολύ Γιώργο Χαλάτση), να μη μας λείψει τίποτα. Ελπίζουμε κι εμείς να μπορέσουμε να τους ανταποδώσουμε κάποια στιγμή αυτή τη θερμή φιλοξενία!"

Τους ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψη τους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ