19.3.2018 20:18

Ενημερώθηκαν οι Αιγνουσιώτες της Αττικής για το Κτηματολόγιο

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και προετοιμασία των Οινουσσίων της Αττικής για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους το προσεχές φθινόπωρο στο Εθνικό Κτηματολόγιο διοργανώθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Αιγνουσιώτικη Εστία μια επιτυχημένη συγκέντρωση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Αρκετοί ήταν εκείνοι, που ήθελαν να κατατοπιστούν, να ρωτήσουν και να προετοιμάσουν έγκαιρα τίτλους, τοπογραφικά και πιστοποιητικά για να συμβάλλουν στην σωστή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους στο νησί τους.

Τις ιδιαιτερότητες, τα «μυστικά» και τα σημεία, που πρέπει να προσέξουν οι υπόχρεοι επεσήμανε η κα Μαρία Μιχ. Κωνσταντινίδη, τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ, ΔΜΣΣ Γεωδαισίας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στις μελέτες της κτηματογράφησης και με απλό και κατανοητό τρόπο έδωσε απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα του κοινού.

Τα νομικά ζητήματα εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου δικηγόρος κ. Γεώργιος Δανιήλ, ενώ ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Κ. Καββάδας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους δασικούς χάρτες και τα όρια του οικισμού.

Ανάλογη συνάντηση θα γίνει από τον ΣΦΟ και στις Οινούσσες για να απαντηθούν ερωτήματα των μονίμων κατοίκων και κάθε ενδιαφερόμενου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ