24.2.2017 14:26

Ένας χρόνος χωρίς τον πιο πιστό εκφραστή του νησιώτικου

Τα μάτια του είδαν πολλά. Σίγουρα τις περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες απ’ όλους μας. Πίσω απ’ το πανί του «Διάνα» ή του Cine Κήπος ο Διον. Δελέγκος σχημάτιζε πολύ νωρίτερα απ’ όλους μας άποψη για τις νεοαφιχθείσες κινηματογραφικές παραγωγές.

Ήταν ο Διονύσης της νύχτας. Γιατί ο ημερήσιος ήταν ο τελευταίος τόσο πιστός εραστής του βινιλίου. Χάιδευε τους αμέτρητους δίσκους του, στη συντριπτική πλειοψηφία τους με νησιώτικα ακούσματα, όπως αγγίζει κανείς ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει.

Προχθές, σκαλίζοντας το αρχείο του «π», έπεσα πάνω στα απομεινάρια της παρουσίας του Διονύση στον «π», κάποιους παραπεταμένους δίσκους του. Τότε κατάλαβα ότι η γενιά μου χρωστά πολλά στο δικό μας Νιόνιο. Ήταν ο συνδετικός μας κρίκος με το αυθεντικό νησιώτικο τραγούδι και την αγνή ραδιοφωνική παραγωγή. «Χαρισμένο στα παιδιά της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, της Αστυνομίας. Στη βάρδια του Νοσοκομείου…». Η φωνή του έχει καταλάβει παντοτινά ένα μέρος απ’ το τύμπανο των αυτιών μας.

Ζωή εργασιακά έντονη. Κινηματογράφος, μουσική, ραδιόφωνο. Ταιριαστή σε μια άστατη ζωή. Διάψευση. Ο ιδιωτικός Διονύσης ήταν ένας λαμπρός οικογενειάρχης, ένας καλοσυνάτος ανθρωπάκος με μόνη έγνοια του το μέλλον των παιδιών του.

Την Κυριακή συμπληρώνεται ένας χρόνος από το φευγιό του. Λείπει πολύ σε όσους τον αγάπησαν. Στην πραγματικότητα όμως μας άφησε τόσες θύμισες, που πέτυχε να είναι ακόμα ανάμεσα μας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ