27.11.2018 20:58

Ένα διαφορετικό μάθημα για τη συμπεριφορά στον δρόμο

Με επιτυχία συνεχίστηκαν ενημερωτικές διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής, σε μαθητές Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων στη Χίο.

Στην ενημερωτική αυτή δράση συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου και αφορούν μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις μετά τη Λέσβο και στη Χίο, με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Χίου, από στελέχη του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διανεμήθηκε στους μαθητές φυλλάδιο κυκλοφοριακού περιεχομένου και δόθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με την καθημερινότητά τους, όπως η χρήση προστατευτικού κράνους, η ζώνη ασφαλείας, η αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η κυκλοφορία με ποδήλατο, οι διαβάσεις των πεζών, η κίνηση στο δρόμο.

Οι διαλέξεις αποσκοπούν στη βελτίωση της κυκλοφοριακής κουλτούρας και της οδικής συμπεριφοράς, αλλά και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου σε σχολεία, με κύριο στόχο την πληροφόρηση των μαθητών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ