5.10.2018 22:28

Ένα αναπτυξιακό συνέδριο για τη Χίο των επόμενων 20 ετών

Παρουσία πλήθους φορέων η έναρξη του συνεδρίου της Επιτροπής Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική κοινωνία

Σαν όαση τη στιγμή που η Χίος βιώνει και πάλι μία δεύτερη περίοδο βαθέως διχασμού με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα, ξεπρόβαλε το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χίου που άνοιξε αυλαία  το απόγευμα της Παρασκευής στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ένα συνέδριο που ενώ κάποιοι προσπαθούν εντέχνως να διαιρέσουν το νησί στα δύο έρχεται να συνθέσει απόψεις και να διαμορφώσει κοινωνικές συναινέσεις για τη Χίο των επόμενων 20 ετών, σε κρίσιμη ζητήματα όπως η κοινωνική ανισότητα μεταξύ χωριών και πόλης, τον ρόλο της Ε.Μ.Χ. στην προώθηση όχι μόνο της Μαστίχας αλλά και των τοπικών προϊόντων, στην επανατοποθέτηση της Χίου στον παραγωγικό και τουριστικό χάρτη, στις συνέργειες αλλά και στη διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου και την επιπλέον ανάπτυξη όλων των τομέων ναυτιλίας.

Επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, σύσσωμος ο κόσμος του Πανεπιστημίου Αιγαίου μαζί με τη νέα Πρύτανη Χρ. Βιτσιλάκη, πολιτικοί, αιρετοί, φοιτητές καθώς και απλός κόσμος κατέκλεισαν την αίθουσα του αμφιθεάτρου τονίζοντας ότι ο διάλογος, η συνεργασία και η ενημέρωση της κοινής γνώμης καθώς και η συγκατάθεσή της, αποτελούν τα εργαλεία εξόδου από την κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική, κοινωνική και αξιακή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η νέα Πρύτανης Χρ. Βιτσιλάκη, η Κοσμήτορας της σχολής Επιστημών της Διοίκησης Μ. Λεκάκου, ο πρόεδρος της επιτροπής διασύνδεσης του Παν. Αιγαίου με την χιακή κοινωνία Γ. Καρκαζής, η πρόεδρος της Οργ. Επιτροπής Β. Βασιλακάκη Ντούλου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χίου, η περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς καθώς και οι Βουλευτές Αν. Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης.

Στο πλαίσιο της έναρξης του συνεδρίου βραβεύτηκε ο Γ. Καρκαζής για τη συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ