19.9.2023 14:46

Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες της Θεσσαλίας από το Ίδρυμα Τσάκος

Το Kοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, σε συνέχεια της αποστολής 36 κιβωτίων ρουχισμού, που εστάλη την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μέσω της ιματιοθήκης που λειτουργεί στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στην Χίο, συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη αυτών των περιοχών. 

Με μια ανοιχτή αγκαλιά, το Ίδρυμα προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας νέων αγοριών, προερχόμενων από τις πληγείσες περιοχές, στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων, η οποία λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια ως στέγη μαθητικής κοινότητας με αντικειμενικό στόχο την εκπαιδευτική υποστήριξη αγοριών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Στους μαθητές παρέχονται δωρεάν πλήρης σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ φοιτούν στο «Λιβάνειο» Γυμνάσιο Καρδαμύλων, στο Γενικό Λύκειο ή στο Επαγγελματικό Λύκειο Καρδαμύλων Ναυτικών Επαγγελμάτων. Καλούνται όσα παιδιά επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην Μαθητική Στέγη με άμεση μετεγγραφή από σχολείο σε σχολείο, να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τέλος, το Ίδρυμα καλεί όλους όσοι μπορούν να συνδράμουν στην συγκέντρωση των κάτωθι ειδών με προορισμό τις πληγείσες περιοχές:

  • Σχολικά είδη (Τσάντες, Κασετίνες, Μολύβια, Τετράδια, Στυλό, Μαρκαδόρους, Ξυλομπογιές, Μπλοκ Ζωγραφικής κ.α)
  • Κουβέρτες & Κλινοσκεπάσματα
  • Πετσέτες
  • Είδη καθαριότητας σπιτιού & Απορρυπαντικά
  • Αντικουνουπικά
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν κ.α)
  • Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, χειμερινά ρούχα

Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν από τον κατάλογο των αναγκαίων ειδών, όπως τα παραδώσουν στα γραφεία του Ιδρύματος στην διεύθυνση, Μιχαήλ Λιβανού 51 στην Χίο, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή (ώρες 09:00 -14:00). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2271081970 και 2271029600.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ