15.10.2015 16:28

Έμπρακτα στο πλευρό της Αμανής

ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σχολικά είδη στους μαθητές της ξεχασμένης από το κράτος Βολισσού, μοίρασαν το πρωί της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μαζί με το Γεν. Διευθυντή της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή".

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας για τη δυσπρόσιτη περιοχή της Αμανής μέσα από διάφορες δραστηριότητες όπως η παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε όλους τους μαθητές 3 φορές το χρόνο, της χορήγησης υποτροφιών από το Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλας, της κάλυψης της δαπάνης για τις εφημερίες των αγροτικών γιατρών καθώς και της εθελοντικής αιμοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως για τους κατοίκους της Αμανής.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΜΚΟ μετέφερε στους μαθητές τις ευχές και ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και δήλωσε τη συμπαράστασή του προς το σχολείο σε ότι χρειαστεί.

Μικρά δώρα δόθηκαν και στα παιδιά του Νηπιαγωγείου ενώ από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στο Σεβασμιώτατο και τον κ. Δήμτσα τα έργα που ζωγράφισαν ειδικά γι αυτή την επίσκεψη.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης και ο Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ "Αποστολή" επισκέφτηκαν το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και το Αγροτικό Ιατρείο Παρπαριάς, όπου πρόσφεραν φάρμακα και υγειονομικό υλικό. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ