2.9.2015 10:30

Εμπορεύονται την απόγνωση [BINTEO]

- ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 1.80 ΕΥΡΩ, ΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ 3 ΕΥΡΩ Ή 5 ΔΟΛΑΡΙΑ

Μαυραγορίτες της σύγχρονης εποχής που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες δυστυχισμένων ψυχών είναι ο αντίποδας σε όλους εκείνους τους «εθελοντές», τους απλούς πολίτες, που με την καθημερινή τους προσφορά απαλύνουν τον πόνο των μεταναστών  που φτάνουν στο νησί μας αναζητώντας σωτηρία.

Μαύρα εισιτήρια;

Δεν έφταναν οι διάφοροι πλανόδιοι πωλητές, τα σχεδόν καθημερινά κρούσματα αισχροκέρδειας που καταγράφονται σε βάρος των μεταναστών, ήρθε και η απαίτηση οδηγού λεωφορείου να του πληρώσουν 3 ευρώ το άτομο για τη μεταφορά των προσφύγων από τον καταυλισμό του Μερσινιδίου στο λιμάνι, για να συμπληρωθεί ένα κύκλωμα αισχροκέρδειας που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και ανησυχητικά αποτελέσματα σε βάρος των μεταναστών.

Με δηλώσεις τους οι μετανάστες που αρνήθηκαν να πληρώσουν τον οδηγό και αναγκάστηκαν να περπατήσουν από το Μερσινίδι μέχρι το λιμάνι στο politischios.gr, (τους πρόλαβε στο ύψος των Τριών Μύλων Βροντάδου)  υποστήριξαν ότι για να μεταφερθούν με το λεωφορείο έπρεπε να καταβάλλουν 3 ευρώ ή 5 δολάρια.

Το εισιτήριο με τα ΚΤΕΛ που καταβάλλουν όποιοι μετανάστες επιθυμούν να μεταφερθούν από τον καταυλισμό στην πόλη κοστίζει 1,60 ευρώ.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν να το κάνουν και τότε ο οδηγός τους άφησε στον καταυλισμό χωρίς να τους πάρει. Μάλιστα ενώ συνέχιζε τα δρομολόγια για δυο και τρεις φορές στον δρόμο, τους προσπερνούσε επιδεικτικά.

Ανάμεσα στου Σύριους μετανάστες ήταν και γυναίκες οι οποίες δυσκολεύονταν να περπατήσουν τόσα χιλιόμετρα, έχοντας πληγές στα πόδια τους.

 

Αντιδράσεις κι από Χιώτες

Στην πορεία τούς προς την πόλη μίλησαν με αρκετούς συμπολίτες μας που τους πρόσφεραν νερό και κάποια τρόφιμα. Όταν άκουσαν από τους Σύριους να τους περιγράφουν την αντιμετώπιση που είχαν από τον οδηγό, κοιτούσαν αποσβολωμένοι και λίγο αργότερα δήλωναν «Είναι ντροπή και αίσχος αυτά τα πράγματα. Πώς μπορούν να φέρονται έτσι;. Δεν θα ήθελα σε καμιά περίπτωση κάποιος τη γιαγιά που ήταν πρόσφυγας απέναντι να την αντιμετώπιζε τόσο απάνθρωπα».

Παρέμβαση εισαγγελέα

Το περιστατικό έχει καταγραφεί, το λεωφορείο περιγράφηκε από τους ίδιους τους μετανάστες, υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να εντοπιστεί ποιος και από ποιον φορέα (Δήμο, ΚΤΕΛ, ή Λιμεναρχείο)  ας κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ