20.11.2014 18:52

Ελευθερώστε τα… πεζοδρόμια

«ΠΝΙΓΟΥΝ» ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΘΑΜΝΩΝ ΜΑΙ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η έλλειψη υπαλλήλων, δεν είναι πρόβλημα ικανό να εμποδίσει την αποψίλωση και καθαρισμό από κλαδιά των σημαντικών δημόσιων χώρων. Οι καθαρισμοί πρέπει να αρχίζουν από τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, να ακολουθούν οι περιοχές εισόδου και εξόδου από το νησί και στη συνέχεια να επεκτείνονται στις υπόλοιπες περιοχές.

Απλά είναι θέμα προγραμματισμού των εργασιών και της ημερήσιας διάθεσης του υπάρχοντος προσωπικού.

Ενδεικτικό είναι ότι το Σεπτέμβριο έπρεπε να περάσουν έξι μέρες και να το γράψουμε για να απομακρυνθεί  το πεύκο που είχε πέσει από τον αέρα και έκλεινε το παραλιακό πεζοδρόμιο στην αρχή της Λεωφόρου Ενώσεως, αμέσως μετά το πάρκιγκ του ξενοδοχείου Ελληνικό Κάστρο.

Αυτή τη φορά, δεν είναι δυνατόν κάποιος από την αρμόδια υπηρεσία να μην έχει περάσει και να μην έχει διαπιστώσει ότι οι δάφνες, οι φοίνικες και άλλα δέντρα καλύπτουν σε πολλά σημεία το πεζοδρόμιο απέναντι από την έξοδο του αεροδρομίου έως και τη Φαρμακαποθήκη. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι δυσκολεύουν τη διάβαση των πεζών και καταργούν το λόγο ύπαρξης των πεζοδρομίων. Δεύτερον δημιουργούνται  δυσάρεστες εντυπώσεις στους ταξιδιώτες

 Είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα σημεία εισόδου και εξόδου από το νησί, η πρώτη εικόνα αυτών που έρχονται και η τελευταία όσων αναχωρούν. Καλό θα είναι να ενδιαφερθεί η Υπηρεσία Πρασίνου, αρκεί τα κομμένα κλαδιά να μην πεταχτούν και πάλι απέναντι από την έξοδο του αεροδρομίου, όπως αυτά που υπάρχουν πίσω από το πάρκινγκ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ