10.12.2015 12:44

Εκπέμπουν «sos» οι πλοίαρχοι για το Μπούρτζι [ΒΙΝΤΕΟ]

«ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΟΒΡΑΧΙΟΝΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ

Ακόμα ένα πρόβλημα στον ήδη μακροσκελή κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πλοίαρχοι των πλοίων της γραμμής, προστέθηκε με την αναφορά το πλοιάρχου του «Νήσος Ρόδος» καπ. Διαμαντή Παπαγεωργίου.

Με έγγραφο που κοινοποίησε στον Κεντρικό Λιμενάρχη Χίου ζητά επιτακτικά τη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού στο Μπούρτζι.

«Με τις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί ναυτιλιακό κίνδυνο. Είναι βασικό για εμάς να ανάβουν τα φώτα στη βόρειο προβλήτα καθότι η ευθυγράμμιση αποτελεί μεγάλο βοήθημα», αναφέρει στην επιστολή του.

Όπως πάντως σημείωσε στο πλαίσιο συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής ο Λιμενάρχης Γ. Αργυράκης για το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει δεχθεί δεκάδες παράπονα κι από τους υπόλοιπους πλοιάρχους.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου υπογράμμισε ότι το αργότερο σε 1 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που θα προβλέπει σημαντικές παρεμβάσεις στο βόρειο τμήμα του Λιμένα όπως η ενοποίηση του δικτύου φωτισμού καθώς και οι εργασίες για την στεγανοποίηση των φωτιστικών σωμάτων ώστε να μη διαβρώνονται και να μην βραχυκυκλώνουν. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ