2.3.2015 14:52

Εκπαιδευτικοί δύο ταχυτήτων

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ

Όμηροι των εργασιακών σχέσεων που υπέγραψαν έχοντας ανάγκη για εργασία είναι οι αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί του νησιού αφού σύμφωνα με τον Σύλλογο Δασκάλων ότι μόνο είναι αναγκασμένοι να υπομένουν την υποκατηγοριοποίησή τους, αλλά και να στερούνται το αυτονόητο, την αμοιβή τους για ήδη παρεχόμενη εργασία, ανάλογα με το κλιμάκιό τους

Στη Χίο είναι απλήρωτοι 10 αναπληρωτές ΕΑΕΠ, 57 αναπληρωτές στα ολοήμερα, 13 αναπληρωτές ΠΔΕ και 25 αναπληρωτές (μέτρα εξατομικευμένης).

Αρκετοί από τους αυτούς βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά, ακόμη και σε απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές, σε νησιά όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά.

Με παρέμβασή του ο Σύλλογος Δασκάλων απαιτεί:

«Να πληρωθούν άμεσα οι συνάδελφοι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, να αναγνωριστούν άμεσα τα μισθολογικά κλιμάκια των αναπληρωτών και να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα χρήματά τους, να καταβάλλονται σ΄ όλους τους συναδέλφους οι μισθοί στην ώρα τους, να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σχολεία καθώς και το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ