23.9.2014 9:23

Εκοιμήθη ο Πρωτοσύγκελλος αρχιμανδρίτης π. Γ. Λιαδής

ΠΕΝΘΙΜΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Λιαδής. Το δυσάρεστο μήνυμα του θανάτου του μεταφέρουν από το πρωί οι καμπάνες που ηχούν πένθημα σε όλες τις εκκλησιές της πόλης.
Ο π. Λιαδής μέχρι και την τελευταία στιγμή και παρά τα προβλήματα της υγείας του δεν έλειψε στιγμή κοντά από το ποίμνιο του.
Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του αρχιμανδρίτη  μετέφερε και η Ιερά Μητρόπολη την ιστοσελίδα της όπου αναφέρει χαρακτηριστικά : «Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου ἀναγγέλλει μετά βαθυτάτης συγκινήσεως τήν πρός τόν Ἀναστάντα Κύριον ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν ἐκδημίαν τοῦ Πρωτοσυγκέλλου αὐτῆς Ἀρχιμανδρίτου κυροῦ Γεωργίου Λιαδῆ.
Ὁ μεταστᾶς ὑπῆρξεν ἀπόφοιτός της Θεολογικῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης, Ἐφημέριος του Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Φρουρίου, θεολόγος καθηγητής στή δευτεροβάθμια ἐκπαίδευση, Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ἐτιμήθη ὡς Ἀρχιμανδρίτης τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου καί ἀπό 1ης Ἰανουαρίου 2012 ἕως τῆς τελευτῆς του ἐθήτευσεν ὡς Πρωτοσύγκελλος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου. 

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη, 15.00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ