26.8.2016 13:44

Είχε ανοίξει ο ουρανός και έβρεχε… φωτιά

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ Α. ΤΣΟΥΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΟΒΑΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πρωτόγνωρες και οριακές καταστάσεις έζησε για πρώτη φορά ο παραδοσιακός οικισμός της Σιδηρούντας που βρέθηκε στο επίκεντρο της πύρινης λαίλαπας με αποτέλεσμα τραυματισμούς κατοίκων και ανυπολόγιστες καταστροφές.

 «Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Είναι η πρώτη φορά που ξεσπάει στο χωριό φωτιά με τόσο μεγάλη ένταση. Από τη μία το βράδυ η ένταση του ανέμου αυξήθηκε σημαντικά με το αποτέλεσμα που ακολούθησε, να είναι το αναπόφευκτο. Μόλις είδαμε την κατάσταση να φτάνει στο απροχώρητο και να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο δώσαμε εντολή να εκκενωθεί το χωριό από το δρόμο που είχαμε αφήσει για την είσοδο- έξοδο των αυτοκινήτων στο χωριό»,  ανέφερε ο κ. Τσουρής περιγράφοντας τα γεγονότα της πυρκαγιάς.

Έτσι μας περικύκλωσε η πυρκαγιά

Ο Ανδρέας Τσουρής βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για έναν ακόμα λόγο. Τόσο η Πεθερά του, όσο και η γυναίκα του ήταν οι δύο γυναίκες που υπέστησαν σημαντικά εγκαύματα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν πεζές από το χωριό και να κατευθυνθούν προς το όχημά τους.

«Ήταν κάτι απερίγραπτο, εδώ και 30 χρόνια έχουν περάσει αρκετές πυρκαγιές από το χωριό αλλά σαν και αυτή καμία . Όταν  καταλάβαμε ότι μας κυκλώνει η φωτιά αρχίσαμε να τρέχουμε από το  σχολείο μέχρι την πλατεία, απόσταση  150 μέτρων  περίπου,  αλλά υπήρχε μια τεράστια βροχή από σπίθες. Ξαφνικά ο αέρας  «γύρισε» και έφερε ζωντανές φλόγες μέσα στο δρόμο, ακριβώς δίπλα μας, εκεί τραυματίστηκε η πεθερά μου,  η γυναίκα μου ,  ο κουνιάδος μου, που πήγε να σώσει την πεθερά μου και  τέλος η Α. Καψίλη. Η πεθερά μου, η γυναίκα μου και η κοπέλα μεταφέρθηκαν με  C- 130 στην Αθήνα. Η πεθερά μου έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά με εγκαύματα 70 %, αμέσως μετά έρχεται η κοπέλα Α. Καψίλη με 25% εγκαύματα και 10 % η γυναίκα μου, με σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπό της», εξήγησε.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της Σιδηρούντας ο κ. Τσουρής εξήγησε ότι: «ο μήνας  Αύγουστος είναι ένας δύσκολος μήνας για τη Σιδηρούντα , αφού αντιμετωπίζουμε  πρόβλημα με το νερό και έτσι έχουμε αποφασίσει να παρέχεται μόνο δύο ώρες σε κάθε σπίτι. Παρ’ όλο αυτά δόθηκε εντολή κατευθείαν μετά την  ειδοποίηση  για τη φωτιά  να ανοιχτεί  η δεξαμενή  με το νερό για να βοηθήσουν όλοι οι κάτοικοι, αλλά λόγο της διακοπής ρεύματος δε λειτουργούσε το πιεστικό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν», κατέληξε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ