27.11.2015 13:00

Είχαν λόγο ευχαριστιών οι ομογενείς [ΒΙΝΤΕΟ]

THANKS GIVING DAY ΣΤΟ ΧΑΝΔΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΧΙΟΥ

H κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Χανδρής έδινε άλλο ένα λόγο στον Σύλλογο Ομογενών Χίου, να ευχαριστήσει τον Θεό για όσα προσέφερε.

 Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές των Αμερικανών το "thanks giving day" γιορτάστηκε και στη Χίο με πρωτοβουλία της Ένωσης Ομογενών Χίου και τη συμμετοχή των μελών αλλά και των φίλων της.

Σύμφωνα με την παράδοση, στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός).

 Ο εορτασμός γίνεται για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας προς το Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς. Η γιορτή αποκαλείται και "Ημέρα της Γαλοπούλας" (Turkey Day), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Στις ΗΠΑ η γιορτή των Ευχαριστιών δεν συνδέεται με θρησκευτικές εκδηλώσεις ούτε έχει συνδεθεί με συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα. Η γιορτή στηρίζεται στα αγροτικά φεστιβάλ που διοργάνωναν πολλοί λαοί από την αρχαιότητα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι τη γιορτάζουν οικογενειακά ή με φίλους που καλούν στο σπίτι. Μια αγροτική παράδοση που επιβιώνει είναι να μοιράζονται τους καρπούς τους με όσους ήταν πιο άτυχοι τη συγκεκριμένη χρονιά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Π. Μπουρνιάς σε ρόλο οικοδεσπότη αναφέρθηκε στις δυσκολίες της χρονιάς, στο μεταναστευτικό και στη γενικότερη αναστάτωση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή του λιμενικού, της αστυνομίας, των τοπικών φορέων και των υπόλοιπων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ