4.7.2015 10:34

Έχουμε άδεια, μας λείπουν οι κάδοι

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ Η ΒΙΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη για τη διαδικασία ανακύκλωσης γυαλιού υπογράφτηκε χθες με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αδειοδοτούν το πρώην εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. ως χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμου γυαλιού.

Ο χώρος και η διαδικασία

Η συγκέντρωση του γυαλιού από τους ειδικούς κάδους θα γίνεται σε στεγασμένο χώρο εντός της ΒΙ.ΑΛ. αξιοποιώντας έτσι τα 294 τ.μ. από τη συνολική επιφάνεια 5.265 τ.μ. που καταλαμβάνει το πρώην εργοστάσιο.

Το όχηµα συλλογής του γυαλιού θα εναποθέτει το ανακυκλώσιμο υλικό στο δάπεδο και όταν η ποσότητα του γυαλιού ανέλθει σε 20 τόνους περίπου, το γυαλί θα φορτώνεται µε φορτωτή σε κατάλληλο όχηµα και θα µεταφέρεται σε κέντρο διαλογής και επεξεργασίας ανακυκλώσιµων υλικών.

Περιμένουν ακόμα τους κάδους

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Μπελέγρης με αυτή την αδειοδότηση ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εφαρμογή ενός ακόμα ρεύματος ανακύκλωσης πέρα από το χαρτί, το αλουμίνιο και το πλαστικό.

Παρόλα αυτά προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι παρότι πλέον όλα είναι έτοιμα οι κάδοι που εστάλησαν Χίο από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης κι έπειτα ανακλήθηκαν λόγω ακαταλληλότητας δεν έχουν αντικατασταθεί μέχρι σήμερα.

«Αυτό το οποίο αναμένουμε είναι να μας σταλούν οι νέοι κάδοι για το γυαλί ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης το οποίο θα επιφέρει και σημαντικά οικονομικά οφέλη στο ταμείο του Δήμου», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ