19.1.2016 9:14

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, επαναλειτουργεί η Φοιτητική Λέσχη

ΜΕ «ΔΩΡΟ» ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑ 0,5 ΕΥΡΩ

Πέρασαν δύο εβδομάδες από την ημέρα που ο «π» με δημοσίευμα του αναφέρονταν στην ταλαιπωρία και το οικονομικό αδιέξοδο που είχαν περιέλθει εκατοντάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τη μη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης.

Τελικά το Σάββατο με ανακοίνωσή του ο Πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης ενημέρωσε τη φοιτητική κοινότητα για την επαναλειτουργία της  Λέσχης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων στη σίτιση φοιτητών θα είναι μειωμένη κατά 0,50 λεπτά για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Μιλώντας στον «π» ανέφερε ότι έπειτα από προσωπική του επικοινωνία με τους υπευθύνους του Υπ. Παιδείας και αφού τους εξέθεσε  την κρισιμότητα της κατάστασης, τελικά την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου εγκρίθηκε, η σύμβαση με τον ανάδοχο ιδιώτη που θα αναλάβει τις υπηρεσίες σίτισης των φοιτητών του Πανεπιστημίου υπογράφτηκε και η Λέσχη άρχισε να επαναλειτουργεί από το Σάββατο.

 

«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι ο πρώτος ηλεκτρονικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε  απέβη άγονος, αφού το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε για τυπικούς λόγους τον μοναδικό διαγωνιζόμενο που είχε καταθέσει ενδιαφέρον. Αφετέρου, μόλις ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο δεύτερος διαγωνισμός και βρέθηκε ανάδοχος, δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην σύναψη της σύμβασης αφού δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός μας από το Υπ. Παιδείας, αν και εμείς τον είχαμε αποστείλει αρκετά νωρίς», εξηγεί  ο Πρύτανης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ