2.3.2016 16:45

Έβαλαν POS στο Ταμείο και δεν τους επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσουν!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΙΠΟΙΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Άλλη μια τραγελαφική έως γελοία εικόνα της ανύπαρκτης οργάνωσης του κράτους έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες άλλες με αφορμή τη λογική πρόθεση του Δήμου Χίου, να τοποθετήσει μηχάνημα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) στο Δημοτικό Ταμείο, διευκολύνοντας τους πολίτες στις συναλλαγές τους.

Το βλέπουν...

Έγκαιρα και ενώ οι πολίτες και οι φορείς βομβαρδίζονταν από τα μηνύματα του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών για την ανάγκη χρήσης χρεωστικών καρτών για την πληρωμή των υποχρεώσεων τους, ο Δήμος Χίου  δέχθηκε από την Εθνική Τράπεζα ένα μηχάνημα ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS) το οποίο και τοποθετήθηκε στο Ταμείο του Δήμου, με την προοπτική να διευκολύνει τους δημότες στις συναλλαγές τους.

«Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί οι δημότες να ενημερώνονται για την οφειλή τους, να πηγαίνουν στην τράπεζα για ανάληψη και να επιστρέψουν για να το πληρώσουν. Σε περιπτώσεις όμως που το ανώτατο όριο ανάληψης δεν τους καλύπτει και βέβαια στη λογική να μην κυκλοφορούν αναγκαστικά με χρήματα, σκεφτήκαμε ότι θα αποτελούσε μια λύση για τον πολίτη η ηλεκτρονική πληρωμή. Τουλάχιστον οφείλεις ως φορέας να προσφέρεις περισσότερους τρόπους εναλλακτικών πληρωμών», αναφέρει ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς στον «π».

Τους έμεινε....

Η πρωτοβουλία στέφθηκε με πλήρη αποτυχία! Όχι γιατί ο Δήμος Χίου δεν είχε την υποδομή να υποστηρίξει τοPOS, αλλά γιατί το κράτος δεν έχει προβλέψει νομοθεσία που να εγκρίνει στους Ο.Τ.Α. να κάνουν χρήση των συγκεκριμένων μηχανημάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δημοτικά έσοδα και την διευκόλυνση των πολιτών. «Ο πρωτογονισμός του κράτους είναι απίστευτος. Ο Δήμος έχει μια πληθώρα συναλλαγών με τους δημότες που επιθυμούμε να την διευρύνουμε, ωστόσο ενώ τα μέσα υπάρχουν, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες αναζητούμε ανά την Ελλάδα άλλους Ο.Τ.Α. που πιθανά έχουν το ίδιο θέμα για να δούμε αν ξεπερνιέται», καταλήγει ο κ. Βουρνούς, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο και το χρόνο που το κράτος προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί, ίσως χρειαστούν δεκαετίες ακόμη για να λειτουργήσουν τα πράγματα στους ρυθμούς των δυτικών κοινωνιών....

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ