12.6.2018 9:53

Η Τ. Μπατσούκα εκπροσώπησε τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου στο ετήσιο συνέδριο ευρωπαίων καρκινοπαθών

Από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου, 210 συμμετέχοντες από 156 οργανισμούς και 35 χώρες συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για το 2018 Ετήσιο Συνέδριο του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Καρκινοπαθών. Εκπρόσωποι από οργανώσεις ασθενών, ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες του τομέα της υγείας και τη βιομηχανία συναντήθηκαν για να συζητήσουν την επικοινωνία, την αξιολόγηση της τεχνολογίας της υγείας, την ανοσο-ογκολογική θεραπεία και την επιβίωση. Τα μέλη του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Καρκινοπαθών επιλέχθηκαν επίσης για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές, τις επιτυχίες και τις προκλήσεις τους.

 Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Ασθενών του Καρκίνου, Francesco De Lorenzo, παρουσίασε μερικές από τις επιτυχίες του Συνασπισμού το 2017. Ο Συνασπισμός συμμετείχε ενεργά στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας, ήταν συν-συγγραφείς του CanCon Ευρωπαϊκός οδηγός για τη βελτίωση της ποιότητας στον ολοκληρωμένο έλεγχο του καρκίνου "και υποστήριξε με επιτυχία τη βελτίωση του ψηφίσματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2017 για τον Καρκίνο. Ο συνασπισμός είναι πολύ υπερήφανος που καλείται να συμμετάσχει στην Πρωτοβουλία καινοτόμων εταιρικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του καρκίνου, η οποία μόλις ξεκίνησε. Ο Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών του Καρκίνου είναι ένας από τους λίγους οργανισμούς ασθενών με καρκίνο που συμμετέχουν άμεσα στην έρευνα. Το 2017, ο συνασπισμός ήταν ενεργό μέλος δύο έργων Πρωτοβουλίας για τα Καινοτόμα Φάρμακα,

 

"Αυτά τα αποτελέσματα αποτελούν σημαντικό επίτευγμα για όλα τα μέλη του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Καρκινοπαθών. Η τελική αποστολή της οργάνωσής μας είναι να ακούμε τα μέλη μας και να τα εκπροσωπούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο », δήλωσε ο Francesco De Lorenzo, Πρόεδρος του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Καρκινοπαθών. «Καθένα από τα μέλη μας είναι ουσιώδες για το έργο της οργάνωσής μας και ευχαριστώ θερμά όλους τους για το ακούραστο έργο τους για την υποστήριξη των Ευρωπαίων που πάσχουν από καρκίνο".

 Σε μια συνάντηση υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για τον Καρκίνο του Ασθενούς, Κάτση Αποστολίδης, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση και τη μελλοντική συνεργασία της ΕΕ για την Αξιολόγηση της Τεχνολογίας της Υγείας. Το σχέδιο ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής ενότητας για τις οργανώσεις ασθενών, που αναπτύχθηκε από τον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών του Καρκίνου, παρουσιάστηκε για ανατροφοδότηση. Επιπλέον, έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με την επιστροφή δαπανών, πώς θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα είναι επικερδής και η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ισχυρότερη συνεργασία της ΕΕ για την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας.

 Η εκδήλωση αυτή διεξήχθη υπό την αιγίδα της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας της Πριγκίπισσας Άσκριτ του Βελγίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε μήνυμα το ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  Vytenis Andriukaitis, για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε «οι ασθενείς με καρκίνο σε ολόκληρη την Ευρώπη δυστυχώς αντιμετωπίζουν ανισότητες και καθυστερήσεις στην πρόσβαση σε καινοτόμες τεχνολογίες που λειτουργούν, ως εκ τούτου πιστεύω ότι η έμφαση στην αξιολόγηση τεχνολογίας της υγείας για αυτή την ετήσια διάσκεψη είναι εξαιρετική. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύ συναφές ζήτημα. Πιστεύω ότι η συνεργασία της ΕΕ έχει σαφές δυναμικό για τη διευκόλυνση καινοτόμων τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη, που πραγματικά παρέχουν στους ασθενείς την καλύτερη δυνατή θεραπεία για τις ειδικές τους συνθήκες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο συζητούν επί του παρόντος την πρόταση της Επιτροπής σχετικά με την HTA. Αυτή είναι η στιγμή που η εποικοδομητική συμβολή του Συνασπισμού των Ευρωπαίων Ανθρώπων του Καρκίνου ECPC και όλων των οργανώσεων ασθενών είναι ζωτικής σημασίας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεχή δέσμευσή σας και την ισχυρή υποστήριξή σας στην πρόταση HTA». Στο συνέδριο αυτό συμμετείχε  για δεύτερη χρονιά ως  μέλος της ecpe και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου ΕΛΠΙΖΩ  με την πρόεδρο Τούλα Βογιατζή Μπατσούκα …

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ