9.10.2018 19:17

Η Ευρώπη υποκλίθηκε στο ράσο του π. Αντώνιου Παπανικολάου

Ο Χιώτης Ιερέας παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη

Συνοδευόμενος από 10 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη, ο δικός μας ιερέας ο π. Αντώνιος Παπανικολάου.

Πρόκειται για έναν θεσμό που θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008. Με το βραβείο αυτό επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών-μελών.

Το σημαντικό και κρίσιμο το έργο της «Κιβωτού», που ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον 26χρονο τότε ιερέα, Αντώνιο Παπανικολάου, προσφέρει εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια υποστήριξη σε μικρά απροστάτευτα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, από μονογονεϊκές οικογένειες ή χωρίς γονείς, που βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας και εγκατάλειψης.

Επιθυμώντας να αναδείξει πανευρωπαϊκά μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες εθελοντισμού των ημερών μας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε στην Επιτροπή Βραβείων του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2018 -πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή- να δοθεί και τρίτο βραβείο στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έναντι των δύο που της αναλογούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ