23.2.2017 13:47

Δρομολογεί εξελίξεις για το Γούβι η αθώωση Μαλαφή;

ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία για παρεμβάσεις στην περιοχή του Πετροκάραβου εξήλθε από το Πρωτοδικείο Χίου το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην Δήμαρχος Ομηρούπολης Γιάννης Μαλαφής.

Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για πρόσχωση θαλάσσιου χώρου συνολικού εμβαδού 5.272 τ.μ. και μεταβολή του αιγιαλού, για έργα που έγιναν στην περιοχή κατά την δεκαετία του 1990.

Με μία σοφή απόφαση το Δικαστήριο τοποθέτησε τα πράγματα την πραγματική τους βάση, αναγνωρίζοντας ότι όσες παρεμβάσεις έγιναν αφορούν την προ Μαλαφή περίοδο στον Καποδιστριακό τότε Δήμο Ομηρούπολης.

Αυτοδιοικητικοί και νομικοί κύκλοι εκθίασαν τη στάση και την τελική απόφαση της έδρας χαρακτηρίζοντάς την αντίστοιχη με το λαϊκό αίσθημα για ένα έργο που χαίρεται η κοινωνία εδώ και χρόνια αλλά και την αντίληψή της υπέρ του δικαίου.

«Από το 2004 είχαμε κάνει αίτηση νομιμοποίησης της περιοχής στο Υπ. Οικονομικών και σε 14 συναρμόδιες υπηρεσίες. Οπωσδήποτε η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει ένα επιπλέον χαρτί στα χέρια του Δήμου στην προσπάθεια νομιμοποίησης των έργων της περιοχής», σχολίασε μέσω του «π» ο Γιάννης Μαλαφής.

Μάρτυρες στο πλευρό του Γ. Μαλαφή ήταν οι Αριστείδης Ζαννίκος, Δημήτρης Παπαληός και Μανώλης Βουρνούς.  

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια»
Για μείζον θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες του Βροντάδου και τους αιρετούς έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. «Το ζήτημα των έργων που έχουν γίνει στον αιγιαλό και στην παραλία και που είναι προς όφελος της κοινωνίας, ταλαιπωρεί επί σειρά ετών τους πολίτες όλου του νησιού, αφού το Γούβι είναι μία από τις πολλές περιπτώσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την αναμόρφωση του νομικού πλαισίου στο οποίο εντάσσονται τέτοια ζητήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος.

«Δίκαιη απόφαση»

Για «δίκαιη απόφαση» της Δικαιοσύνης που πιθανά στο σκεπτικό της να εμπεριέχει και θετικές εξελίξεις για το Γούβι, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Δημήτρης Παπαληός.

«Σε πρώτη φάση είναι δεδομένη η αθώωση του Γιάννη Μαλαφή, αφού ακόμα κι αν έγινε κάτι στην περίοδό του αυτό έχει παραγραφεί. Πιθανά στο σκεπτικό της απόφασης να υπάρχουν και θετικές εξελίξεις για το Γούβι. Θεωρώ όμως ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας», σχολίασε ο Δ. Παπαληός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ