1.7.2016 14:19

Δουλεύει το φαρμακείο, αρχίζει το οδοντιατρείο

ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΑΙΓΑΙΟΥ

31 οικογένειες έχουν εγγραφεί ήδη  στον κατάλογο των μονογονεακών, πολυτεκνικών και γενικά ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά  οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που θα απολαύσουν μαζί με τα παιδιά της οργάνωσης τις υπηρεσίες  του  κοινωνικού οδοντιατρείου και του φαρμακείου της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου - Αιγαίου.

Το ιατρείο και το φαρμακείο στεγάζονται ήδη στην οδό Αγ. Αναργύρων αρ. 18, πίσω από το Ομήρειο. Το φαρμακείο λειτουργεί με την εθελοντική συνεργασία του συλλόγου Φαρμακοποιών Χίου και σε λίγες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί και το Οδοντιατρείο, με την αντίστοιχη προσφορά του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου. Οι εθελοντές των δύο επαγγελματικών φορέων  θα προσφέρουν περίθαλψη στους δικαιούχους με εκ περιτροπής παρουσία.

Επιλογή

Οι τελικοί δικαιούχοι εγκρίνονται με συγκεκριμένη διαδικασία, δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα όλοι όσοι υποβάλλουν αιτήσεις. 

 Όσοι υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης περνάνε από μια πρώτη επαφή και στη συνέχεια από συνέντευξη στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Κιβωτού, που στεγάζεται στην οδό Μπεν Ζαχαρίου στο κάστρο.

Το φαρμακείο

«Το φαρμακείο λειτουργεί ήδη με τη φροντίδα των φαρμακοποιών», δηλώνει στον «π» η Κοινωνική λειτουργός της οργάνωσης Άννα Μαρία Παλιούρα.

«Οι εκάστοτε  φαρμακοποιοί βλέπουν τις συνταγές των δικαιούχων δύο φορές την εβδομάδα και δίνουν την εντολή εκτέλεσης τους, για να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία. Άμεσα ξεκινάει και το κοινωνικό οδοντιατρείο», προσθέτει.

«Όσα μέλη μας  μπορούν συμμετέχουν δύο φορές την εβδομάδα, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την Κιβωτό και το κοινωνικό σύνολο», δηλώνει στον «π» και η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Χίου Ελένη Δαμαλά, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό της συνεργασίας των δύο φορέων.

Τα αναλώσιμα

Την προσπάθεια των οδοντιάτρων  στηρίζουν και φαρμακευτικές εταιρίες των Αθηνών, οι οποίες προσφέρουν τα αναγκαία αναλώσιμα προϊόντα.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να ενημερωθούν για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας στο τηλέφωνο του γραφείου της Κοινωνικής Υπηρεσίας 22710-81953.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ