19.4.2022 9:44

"Δώρο Πάσχα - Κανένας εργαζόμενος να μην επιτρέψει να του το κλέψουν"

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου ενημερώνει τους συναδέλφους ότι το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες ως 20 Απρίλη 2022 και ισούται με το μισό μηνιαίο μισθό αν η σχέση εργασίας διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Καταδικάζουμε την πρακτική να ζητείται από τους εργοδότες η επιστροφή του δώρου.

Να μην καταδεχθεί κανένας εργαζόμενος να επιστρέψει το Δώρο του Πάσχα. Να βάλουμε τέλος σ’ αυτή την ντροπή που είναι κοινό μυστικό για δεκάδες εργασιακούς χώρους. Τα έχουμε δουλέψει αυτά τα λεφτά δεν μας τα χάρισε κανείς.

Η κίνηση των εργοδοτών να ζητήσουν πίσω το Δώρο που κατέθεσαν στην τράπεζα ισοδυναμεί με ληστεία.

Ειδικά στις σημερινές συνθήκες την οικονομικής κατάστασης που ζούμε με την ακρίβεια σε όλα τα είδη κατανάλωσης, στο σούπερ μάρκετ, στα καύσιμα, στους λογαριασμούς του ρεύματος κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση. Αντίθετα θα πρέπει να βγει στην αντεπίθεση. Να διεκδικήσει αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου του Πάσχα να επικοινωνήσουν με το Σωματείο μας.

 Απαιτούμε:

·Να μην υπάρξει κανένας συνάδελφος σε κανέναν εργασιακό χώρο που να μην πάρει το δώρο του Πάσχα.

·Να μην τολμήσει κανένας εργοδότης να ζητήσει πίσω το δώρο του Πάσχα

·Να παρθούν μέτρα από τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι σ’ όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα θα καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ