18.1.2019 10:24

Δωρεάν διαλέξεις για την απώλεια και το διαζύγιο από το τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου

Ένα νέο κύκλο δωρεάν διαλέξεων εγκαινιάζει από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων του Κέντρου Παιδιού Εφήβου, οι οποίες πραγματεύονται τη Ψυχική Ανθεκτικότητα σε δύσκολες  καταστάσεις όπως το διαζύγιο και η απώλεια.

Η ψυχολόγος του τμήματος Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων και Εφήβου Ζέτα Σταματελοπούλου μίλησε στο politischios.gr για τις δύο εκδηλώσεις εξηγώντας ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με   τις δύο έννοιες(διαζύγιο-απώλεια) και να μάθουν τρόπους διαχείρισης και επανάκαμψης από τις καταστάσεις αυτές. « Ψυχική ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα να επανακάμπτεις από δύσκολες  και τραυματικές καταστάσεις. Η πρώτη διάλεξη θα γίνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 18:00 στο bookcafe  της Πυξίδας και θα αφορά τη διαχείριση της απώλειας και του πένθους. Θα αναλύσουμε τις διαστάσεις της απώλειας(συναισθηματικές, οικονομικές, σωματικές και κοινωνικές ). Ακόμη θα παρουσιαστούν τα στάδια του πένθους και πότε κάποιος ή κάποια πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικό.  Στο τέλος της διάλεξης θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση και θα μπορούν οι συμμετέχοντες να θέσουν τα ερωτήματα τους», αναφέρει η ψυχολόγος και ομιλήτρια της διάλεξης Ζέτα Σταματελοπούλου.

Η δεύτερη διάλεξη θα λάβει χώρα στις 18 Φεβρουαρίου πάλι στο bookcafe στις 18:00 και θα αφορά το διαζύγιο. « Σε αυτή τη διάλεξη θα αναλύσουμε τη ψυχολογική διαχείριση του χωρισμού, τις φάσεις  αλλά και στα στάδια του διαζυγίου. Επίσης θα αναφερθούμε και στην ψυχολογική διάσταση της προσαρμογής σε αυτή την κατάσταση», κατέληξε η κα Σταματελοπούλου. 

 

Λίγα λόγια για το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων: Ξεκίνησε την λειτουργία του ως ανεξάρτητη δομή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη Χίο το 2014. Σκοπός της λειτουργίας του είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε ενήλικες με ψυχικές δυσκολίες. Όλες οι θεραπείες είναι εξατομικευμένες και προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Τα ραντεβού γίνονται στα γραφεία της δομής ή/και κατ΄ οίκον. Η Διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή και διοικητικό υπάλληλο.

 Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων,Kέντρο Παιδιού και Εφήβου: Εγκρεμού 30, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3), email: tpsye@kpechios.grwww.kpechios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ