21.10.2014 18:25

Δίνει το έναυσμα για τον ιδιωτικό φορέα τουρισμού

Εντός των προσεχών ημερών θα συγκληθεί με τη νέα της σύνθεση η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού. Σε πρώτη φάση η ατζέντα της θα απογοητεύσει όσους προσδοκούν μια εκ θεμελίων ανατροπή της μέχρι σήμερα πολιτικής της. Με τετριμμένα θα ασχοληθεί, σε ποιες πάμε και τι κάνουμε στις εκθέσεις.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της, Δημ. Καράλης, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατόν να κατεβάσει ξαφνικά το διακόπτη σε όσα συνηθίζεται να γίνονται με μορφή κεκτημένης ταχύτητας. Προτίθεται όμως να κάνει πολύ άμεσα το μεγάλο βήμα. Ανοίγοντας την Επιτροπή σε επαγγελματίες του τουρισμού, είναι διατεθειμένος να … σφυρίξει την έναρξη για την προσπάθεια σύστασης ενός ιδιωτικού φορέα προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος. Αρχικά να επιτρέψει σε επαγγελματίες του τουρισμού να προσπαθήσουν, υπό την ομπρέλα του Δήμου, να δουλέψουν σε αντικείμενα που πιστεύουν ότι χρίζουν βελτίωσης, και στη συνέχεια, ίσως μέχρι το καλοκαίρι, να φανεί αν αυτή η προσπάθεια είναι δυνατόν να μετεξελιχθεί σε κάτι που μπορεί να έχει μια πιο απελευθερωμένη μορφή. Και τότε θα φανεί αν ο ιδιωτικός τομέας του τουρισμού μας είναι ικανός να σηκώσει στις πλάτες του μεγαλύτερες ευθύνες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ