29.1.2015 17:14

Δημοτικός παιδίατρος;

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Σε διαδικασίες αναβάθμισης βρίσκεται το Δημοτικό Ιατρείο. Εδώ και μέρες έχει αναστείλει τη δραστηριότητα του, με τον υπεύθυνο δημοτικό σύμβουλο Ι. Γεωργιάδη να εξετάζει τρόπους που θα μπορέσουν να μετατρέψουν σε αποδοτική για το δημότη τη λειτουργία του.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει η δημοτική αρχή είναι η στέγαση του στις εγκαταστάσεις του Οίκου Ναύτου. Στο κτίριο των ναυτικών υπάρχουν ήδη διαμορφωμένες κατάλληλες αίθουσες ιατρείων και μέσα στο επόμενο διάστημα επισήμως η δημοτική αρχή εξετάζει την υποβολή πρότασης στον Οίκο Ναύτου προκειμένου να της παραχωρηθούν δικαιώματα χρήσης τους.

Ένα δεύτερο σκέλος αφορά τη στελέχωση του από ιατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη εξετάζεται η πιθανότητα διερεύνησης της δυνατότητας πρόσληψης παιδιάτρου, για να λειτουργεί επικουρικά στις υπηρεσίες που προσφέρει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. Ιατρικοί κύκλοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι μια τέτοια σκέψη είναι πολύ πιθανόν να αποδώσει, δεδομένου ότι ένας ιδιώτης παιδίατρος θα έμπαινε σε διαδικασία συνεργασίας με Δημοτικό Ιατρείο, καθώς αυτό δεν προϋποθέτει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ