16.1.2017 13:25

Δίκαιη ανάπτυξη με λιμάνι και Τμήμα Τουρισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη του τόπου μας χαρακτηρίζει το master plan για την επέκταση του λιμανιού και όλη την προσπάθεια που σχετίζεται με αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου προσθέτοντας ότι μαζί με την Ίδρυση του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού που έχει εξαγγελθεί, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Η δίκαιη ανάπτυξη αποτελούσε και αποτελεί κεντρικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και προς αυτή την κατεύθυνση  χαιρετίζουμε  την παρουσίαση  του master plan για την επέκταση του υφιστάμενου λιμένα  πιστεύοντας ότι αποτελεί σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του τόπου μας και στην  επιθυμητή τουριστική ανάπτυξη  σεβόμενο τις αρχές της οικολογίας  και τις γενικότερες περιβαλλοντολογικές  δεσμεύσεις.

 Η εξαγγελία της  επανίδρυσης  του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Χίο από τον Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Γ. Θεοτοκά  ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των τοπικών φορέων ,το οποίο αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη περαιτέρω ενίσχυση της Σχολής Επιστήμων Διοίκησης μέσα από την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της συνεργασίας με τα αλλά τμήματα της σχολής σε καίριους τομείς της τοπικής και εθνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός , η ναυτιλία , οι μεταφορές και η επιχειρηματικότητα Μέσω των δράσεων του θα είναι αρωγός της προσπάθειας για ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πορεία του νησιού αλλά και της περιφέρειας . Ταυτόχρονα μέσω συνεργασιών με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού θα αποτελέσει μοχλό προβολής της Χίου στην διεθνή κοινότητα, κάτι που έχουμε μεγάλη ανάγκη μετά από την πολυετή οικονομική κρίση που έχει κυριολεκτικά γονατίσει τον τομέα του τουρισμού στην Χίο.

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε στην Χίο το 2009 και καταργήθηκε με το γνωστό σχέδιο <<Αθηνά> του Υπουργού  παιδείας (υπουργού καταργήσεων-συγχωνεύσεων και διαθεσιμοτήτων) Αρβανιτόπουλου  και των φιλικών προς τη δημόσια παιδεία κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αποδεικνύουμε  με αυτό τον τρόπο την βούληση  του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης  για δίκαιη ανάπτυξη αλλά συγχρόνως  για δικαίωμα στην μάθηση και  στην διαμόρφωση  ακαδημαϊκών  προοπτικών  με την λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα προσπαθήσει να συμβάλει για την υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών, με όλες του τις δυνάμεις προσπαθώντας για την ανάκαμψη του τόπου μας που τόσο ταλαιπωρήθηκε τα χρόνια της κρίσης».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ