18.4.2014 16:40

Διήμερη Ανάσταση

ΥΨΗΛΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛYΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τονωτική, έστω και σχεδόν διήμερη ένεση για την τοπική αγορά θα αποτελέσει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου και φέτος, καθώς αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης επισκεπτών σε μία νεκρή περίοδο τόσο για την τοπική αγορά όσο και για τον τουριστικό κλάδο. Ωστόσο για άλλη μια χρονιά διακρίνεται ότι ο νομός αδυνατεί να επεκτείνει χρονικά τα οφέλη από τη διεξαγωγή του κορυφαίου εθίμου πανελλαδικά ή την ύπαρξη σπουδαίων θρησκευτικών μνημείων.

Από σήμερα

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον όγκο των Τούρκων επισκεπτών βρίσκονται οι τελωνειακοί, που αναμένουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των 3 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου- Τσεσμέ, πάνω από 1.300 άτομα από σήμερα το βράδυ μέχρι και το πρωί του Μ. Σαββάτου.
Ήδη έχουν προγραμματιστεί επιπλέον δρομολόγια ενώ στη μάχη της μεταφοράς μπαίνει και το Οινούσσαι ΙΙΙ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες από την αντίπερα όχθη.


Στο 100% η πληρότητα

Ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία για τα τουριστικά καταλύματα του κέντρου και των πέριξ περιοχών.
Στο ξενοδοχείο «Χανδρής» καταγράφεται πληρότητα 100%, με το 80% των πελατών να αποτελείται από Έλληνες και το 20% από Τούρκους επισκέπτες.
«Για τη Μ. Παρασκευή η πληρότητά μας είναι 90%, για το Μ. Σάββατο ανεβαίνει στο 100% ενώ από την Κυριακή του Πάσχα αρχίζει η επιστροφή των επισκεπτών», δήλωσε στον «π» ο διευθυντής του ξενοδοχείου Γ. Νέος.

Την απόλυτη πληρότητα από πλευράς Τούρκων επισκεπτών επιβεβαίωσε ο Π. Φεγγουδάκης, τονίζοντας όμως ότι οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν από το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα. «Από άποψη Τούρκων δεν έχουμε πρόβλημα, ισχύει ότι και τις προηγούμενες χρονιές. Από πλευράς Ελλήνων η αλήθεια είναι ότι τους αναζητούμε με το σταγονόμετρο», εξήγησε.

Το θετικό κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου επεσήμανε και ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων Δ. Κυτριλάκης, τονίζοντας ότι καταγράφεται στα ενοικιαζόμενα της πόλης, του Κάμπου και κυρίως του Βροντάδου.
Το μεγάλο κύμα της επιστροφής, σύμφωνα με τα πρακτορεία, θα ξεκινήσει για τους Τούρκους από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα ενώ για τους Έλληνες θα κορυφωθεί μέχρι τη Νέα Τετάρτη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ