29.9.2014 11:01

Το Διεθνές Συνέδριο Αναλυτικής Χημείας Αιγαίου Πελάγους έρχεται στη Χίο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Υδρογόνα, οξυγόνα άζωτα κι άλλα στοιχεία, οι αναλυτικοί τύποι κι ότι άλλο μπορεί κάποιος να θυμηθεί από το μάθημα της Χημείας, θα πρωτοστατήσουν στο Διεθνές Συνέδριο Χημείας Αιγαίου Πελάγους που ξεκινά από σήμερα μέχρι τις ως τις 3 Οκτωβρίου στο Ομήρειο.

Το  συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στη Χίο.
Η διοργάνωση
Πρόκειται για το 9ο μιας σειράς καθαρά επιστημονικών διεθνών συνεδρίων που με κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και κοινό όνομα, Aegean Analytical Chemistry Days.
Η αναλυτική χημεία είναι το θεματικό αντικείμενο του συνεδρίου που έχει στόχο την ανταλλαγή και προώθηση γνώσεων της επιστήμης Χημείας, αλλά έμμεσα και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συνέδρων.

Οι σύνεδροι
Σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να φτάσουν στο νησί μας 300 και πλέον σύνεδροι από όλο τον κόσμο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο ΟΜΗΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ και στη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθεί έμφαση σε θέματα Ποιότητας Φυσικών Προϊόντων και ιδιαίτερα σε τοπικά προϊόντα όπως είναι η μαστίχα. Οι Σύνεδροι και οι συνοδοί τους θα επισκεφθούν τα μαστιχοχώρια και θα ενημερωθούν για την παραγωγή της μαστίχας και των ευεργετικών ιδιοτήτων του παγκοσμίως μοναδικού προϊόντος της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ