21.12.2016 18:32

Διέρρηξαν την Παναγιά την Λειαπυργούσαινα στο Χαλκειός

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΛΟΣΤΟΥ

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε το ξωκκλήσι της Παναγιάς της Λειαπυργούσαινας στο Χαλκειός. Σύμφωνα με τον Ιερέα της περιοχής π. Κωνσταντίνο Κρουσουλούδη το συμβάν έγινε αντιληπτό το πρωί της Τετάρτης όταν ο ίδιος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό. Εκεί διαπίστωσε ότι η κεντρική είσοδος είχε παραβιαστεί ενώ οι δράστες είχαν σπάσει κι ένα από τα τζάμια της εκκλησίας.

Για κακή τους τύχη όμως το παγκάρι το οποίο αφαίρεσαν δεν περιείχε τίποτα παραπάνω από μόλις 1 ευρώ αφού την προηγούμενη εβδομάδα η ενοριακή επιτροπή είχε αφαιρέσει μέσα από αυτό τα χρήματα.

Οι δράστες όμως δεν έμειναν εκεί, αφού πριν αποχωρήσουν έκαναν άνω κάτω το Ιερό, από τα ρούχα της Αγίας Τράπεζας μέχρι και το Ευαγγέλιο που ήταν τοποθετημένο πάνω σε αυτή.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο ιερέας το συγκριμένο ξωκκλήσι έχει βρεθεί στο στόχαστρο αγνώστων ακόμα 3 φορές κατά το παρελθόν.

«Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τους δράστες γιατί δεν ξέρουμε ποιοι ήταν. Μπορεί να ήταν δικοί μας, μπορεί να ήταν μετανάστες, μπορεί να ήταν ο καθένας», δήλωσε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ